Týden hokeje v Čáslavi

Týden hokeje v Čáslavi

Akce Týden hokeje, pod patronací ČSLH, dopadla nad očekávání výborně. V Čáslavi byl zimní stadion otevřen 18. prosince 2016, hokejový klub založen v dubnu 2016. Možná i z tohoto důvodu přišlo 91 dětí! Atmosféra v průběhu celé akce byla úžasná. Všichni, nejen děti, se náramně bavili.

Banner

Akce byla organizačně zajištěna na vysoké úrovni. Návštěvníci byli navigováni pořadatelskou službou. Na začátku probíhala registrace příchozích, rozdávání dárků a dobrot pro děti.Přivítání, oficiálního úvodu a prezentace se ujal Lukáš Grobelný, sekretář družstva mládeže.

Následovalo představení hokejové výstroje jak rodičům, tak dětem. Tuto část akce zabezpečil vedoucí mužstva mládeže Milan Močiliak. V průběhu této části byl promítán oficiální film k náboru. V rámci prezentace děti hojně vymalovávaly omalovánky. Pak se už sportovalo. Jak na suchu, tak na ledě.

Mimo ledovou plochu byla připravena dvě stanoviště. Slalom s tenisákem a střelba na branku s odlehčeným pukem. Po absolvování těchto disciplín se děti přesunuly na ledovou plochu, kde je čekalo několik dalších stanovišť.

Samozřejmostí byla výuka bruslení, překládání, vstávání z ledu a podobně. K dispozici byla spousta

sportovního materiálu a pomůcek. Dětem se věnovali všichni trenéři čáslavského klubu a k velké radosti všech dětí i šprýmař, brankář A-týmu, Jan Krištof.

Ke konci akce za velkého zájmu všech účastníků proběhla ukázka minihokeje a společné foto bylo vyvrcholením celé akce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Čáslavi najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."