Týden hokeje ve Slavii Praha

Týden hokeje ve Slavii Praha

V úterý 21. 1. 2020 se na Zimním stadionu Eden konala další akce s názvem Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. Oficiální začátek byl naplánovaný na 17.30 hodin, už daleko předtím se ale na domácím stánku HC Slavia Praha objevovaly první děti. Nakonec jich dorazilo 52, k tomu se na ledě ukázalo i několik těch, kterým ještě nebyly čtyři roky, a tak si alespoň vyzkoušely první krůčky na ledě.

Banner

Všichni malí účastníci se za pomoci rodičů nebo rodinných příslušníků zaregistrovali a v centru mládeže si vyzkoušeli první hokejové dovednosti. Nechyběla střelba na branku ani slalom s pukem mezi kužely.

Poté byla pro děti a jejich rodiče připravena prezentace v centru mládeže o tom, co hraní ledního hokeje obnáší i co dětem přináší.

Po skončení samotné prezentace pak na obrazovce běželo video, které přitáhlo hlavně zájem dětí. Podívat se totiž mohly na to, jak probíhají tréninky na ledě i na nejslavnější okamžiky z historie nejenom slávistického hokeje.

Po čase stráveném v centru mládeže se děti dostaly i na led. V šatnách byla připravena výstroj na půjčení. Velký zájem byl zejména o hokejky. V několika prvních minutách mohli malí zájemci o hokej sledovat své vrstevníky, kteří už hokej ve Slavii hrají a připravili si pro své budoucí kamarády ukázku utkání v minihokeji.

Pro děti byla připravena spousta aktivit na mnoha stanovištích. Ti zdatnější si na jedné čtvrtině ledové plochy mohli proti sobě zahrát s pukem. Na jedné části kluziště pak bruslili úplní začátečníci s pomocí hrazdiček a slávistických juniorů. Dorazili také někteří hráči "slávistického áčka", byli mezi nimi například Novák, Vlček, Šmerha, Hotěk nebo Všetečka.

Děti si vyzkoušely střelbu na branku, slalom mezi kužely a hru s míčkem i pukem. Mnoho dalších stanovišť bylo plně obsazeno.

Všichni si akci užili a odnesli si s sebou domů spoustu hezkých dárků (reprezentační dres jednoznačně vyhrál), ale především spoustu skvělých zážitků.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slavii Praha najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“