Týden hokeje v HC LVI 2009

Týden hokeje v HC LVI 2009

Dne 23. 1. 2020 proběhla akce Pojď hrát hokej. Byli jsme plni očekávání, kolik na akci pod hlavičkou Českého hokeje dorazí zájemců. Nakonec dorazilo celkem 13 dětiček, pro které byl připraven v hokejové hale klubu HC Lvi 2009 program na celé dvě hodiny.

Banner

Dětičky po zápisu převzaly hokejové dresy a propagační materiály. Následoval odchod do připravené šatny. Děti se převlékly a trenéři si je odvedli do nádherné tělocvičny. Na jednotlivých stanovištích proběhla dovednostní herní cvičení zaměřená na koordinaci pohybu. Byla to nádhera pozorovat kloučky a též holčičky, jak se snaží a hlavně jak je to baví.

Mezitím rodičům prezentoval pan Václav Švec na obrazovce akci Pojď hrát hokej, seznámil je s činností klubu, s příspěvky, ale též s filozofií klubu, potažmo Jaroslava Pouzara.

Následovalo převlečení do hokejové výstroje a přesun na připravenou ledovou plochu. K našemu překvapení většina dětí už zvládala první bruslařské krůčky, což bylo udivující i pro naše trenéry. Práce s dětmi na jednotlivých stanovištích byla o to jednodušší a kreativnější. Do toho všeho udivené, ale radostné děti, obveseloval klubový maskot Lvíček Hugo. Byla to nádhera. Závěrečná společná fotografie je toho důkazem.

Děti odcházely spokojené a svítily štěstím jak žárovky. Všechny děti přislíbily, že budou chtít dál trénovat a že je první hokejové krůčky bavily. To je dobrá zpráva.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v klubu HC LVI 2009 najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."