#HokejDoma: Šestý díl prověří vaši zručnost! Vyzkoušíte si dva druhy driblinků

Šestý díl seriálu #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi se bude věnovat dovednostem s hokejkou. Připravili jsme pro vás dva druhy driblinků, díky kterým procvičíte, jak zvládáte kontrolovat puk, respektive míček. Oba cviky zvládnete bez problémů uvnitř domu či bytu.

Banner

Díky seriálu #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi jsme si již vyzkoušeli spoustu různých cviků, kterými mohou děti vhodně doplnit tréninkový plán od trenéra nebo jen vyplnit volné chvilky doma. V tomto díle se zaměříme především na dovednosti s hokejkou, přesněji řečeno na driblinky mezi puky.

Tyto cviky nejsou náročné na prostor. Můžete je provádět jak venku, tak i doma. Potřebovat budete pouze hokejku, míček a dva puky či jiné překážky, kolem kterých budete driblink provádět.

Driblink mezi puky I

Oba dnešní cviky jsou si hodně podobné. Jako první si vyzkoušíme variantu, kdy jsou puky vedle sebe. Postupujte následovně:

  1. dva puky dáme přibližně 50 cm vedle sebe
  2. stojíme v základním postoji, puky před sebou máme na vzdálenost hokejky
  3. pozor na správný úchop hokejky, spodní ruka musí být uvolněná
  4. nohy mějte pořád na jednom místě
  5. zkoušíme i bez očního kontaktu s míčkem

U tohoto cviku pamatujte na to, že nejde o to, udělat slalom mezi puky co nejrychleji. Naopak. Dbejte především na správnost provedení.

Driblink mezi puky II

Oproti předchozímu cviku udělejte jen jednu malou změnu. Puky tentokrát nebudou vedle sebe, ale za sebou. Pokračujte následovně:

  1. dva puky dáme přibližně 50 cm za sebou
  2. stojíme v základním postoji, puky před sebou máme na vzdálenost hokejky
  3. pozor na správný úchop hokejky, spodní ruka musí být uvolněná
  4. nohy mějte pořád na jednom místě
  5. zkoušíme i bez očního kontaktu s míčkem

I u tohoto driblinku nejde o rychlost, ale především o správné provádění.

Cvičení nejsou kondičně náročná a měla by se provádět delší dobu v nízké intenzitě. Seriál je primárně určen pro děti ve věku od čtyř do deseti let, tudíž v závislosti na věku a možnostech dítěte zkoušejte jednotlivé cviky kombinovat a opakovat.

Pro zpestření můžete zařadit i soutěž s rodičem. A nezapomeňte své tréninkové úspěchy sdílet na sociálních sítích s hashtagem #HokejDoma.

další články

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“