Týden hokeje v Novém Jičíně

Týden hokeje v Novém Jičíně

19. 9. 2018 se uskutečnila v Novém Jičíně akce Českého hokeje s názvem Pojď hrát hokej, které se zúčastnily děti, budoucí reprezentanti České republiky v ledním hokeji. Akce to byla velmi povedená, děti dostaly mimo jiné již nyní reprezentační dresy a různé upomínkové předměty, a mohly si zatrénovat s borci, kteří už se něco naučili. Některé měly respekt, jiné si zase pořádně zařádily – prostě pohodová akce pro děti i pro rodiče. Věříme, že mnohé z nich, které okusily atmosféru VIP osobností před spoustou fotoaparátů, budeme i nadále vídat na novojičínském stadionu při trénincích, turnajích i soutěžních utkáních. My se na to rozhodně těšíme!

Banner

Ve tři hodiny nám začali chodit první „malí“ hokejisté a hokejistky s rodiči, kteří se už nedočkavě těšili na led. Před zahájením prezentace rodiče vyplnili zápis dítěte. Poté děti dostaly malé dárečky – placku, omalovánky, samolepky, hráčské kartičky, krekry, letáčky do přípravky a hlavně dres, který si hned podepsaly a oblékly. Po zápisu se všechny děti a rodiče přesunuli do klubovny na hokejovou prezentaci, ve které jsme popisovali chod klubu, představili přípravku a ukázali dětskou výstroj, kterou u nás dítě obdrží zdarma.

Poté se všichni přesunuli do vyhrazených šaten, kde si děti obuly brusle, oblékly dres a nasadily helmu. Děti netrpělivě čekaly, až jim trenéři povolí jít na led. Někteří stáli na bruslích poprvé. Po celou dobu probíhal na jedné třetině hřiště ukázkový trénink našich malých Ďáblíků.

Pro děti byly připraveny různé aktivity, například slalomy, překážky či střílení na branku. Samozřejmě na ledě nesměli chybět ani maskoti – novojičínský Ďábel a ŤUK z projektu Pojď hrát hokej.

Akce Pojď hrát hokej byla ukončena závěrečnou fotkou a rozloučením. Akce s počtem 20 zúčastněných dětí měla veliký úspěch, někteří rodiče hned po skončení akce zapsali své dítě do našeho klubu nebo do školiček bruslení.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Jičíně najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."