Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Týden hokeje ve Frýdku-Místku

Pojď hrát hokej je dlouhodobý rozvojový projekt Českého hokeje, který se zaměřuje na nejmenší děti a jejich rodiče. Protože s touto cílovou skupinou velmi dobře pracuje i HC Frýdek-Místek, každoročně se připojuje k akci Týden hokeje, v rámci které se 27. ledna v hale Polárka uskutečnilo setkání seznamující se vším, co hokej jako ideální náplň volného času nejmenších pro děti i rodiče obnáší.

Banner

„Akce nám dává prostor poskytnout všechny potřebné informace a přilákat k našemu sportu ještě další adepty, na jejichž počet si dlouhodobě nemůžeme stěžovat. Dnešek nám přinesl 28 nových registrací, některé děti už u nás dříve dělaly na ledě první krůčky, ale měli jsme tu i ty, co zažily úplnou premiéru. Ideální věk pro získání základů bruslení je okolo čtyř až pěti let a my s takto malými dětmi umíme pracovat. Garancí je přípravkový trenér Pavel Palát, s nímž hned děti získají i vzor v jeho synovi Ondrovi, kterého se podařilo ve Frýdku-Místku vychovat pro NHL,“ shrnul manažer klubu Michal Bobok.

Děti bez rozdílu dovednosti bruslení měly jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma pobyt na ledě ve výstroji, i když některé nejdříve s chutí trochu potrénovaly i v útrobách haly s hokejkou a tenisákem na suchu. Už tradičně nechyběla ani děvčata, což může být po olympiádě ještě výraznější fenomén. Každý si odnesl nějaký zajímavý hokejový dárek, a pokud se mu řádění na ledě zalíbí, může v rámci projektu i klubu získat i část hokejového vybavení. S ním i nové kamarády v týmovém sportu, který dává dobré základy i pro jiná odvětví.

Čtvrteční hemžení na ledě přesně podle filozofie hokejového svazu spoustu zúčastněných rodičů přesvědčilo, že hokej může být pro jejich dítě tím správným sportem, dostupnějším než si mysleli, zábavnějším než očekávali a bezpečnějším než kdy dřív.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdku-Místku najdete zde.

Citáty

phpUMFfEM
Andrej Šustr

obránce Tampy Bay Lightning

„Musíte si uvědomit, že pokud se vám nechce, tak se na vaše místo čeká dalších x hráčů, kteří jsou ochotní tomu obětovat cokoliv. "