Týden hokeje v Chotěboři

Týden hokeje v Chotěboři

Již sedmý díl projektu „Pojď hrát hokej“, který je podporován Českým hokejem, se v chotěbořské aréně konal v neděli 29. 9. 2019. Tato akce je určena pro děti ve věku 4 - 8 let a jejím cílem je přiblížit lední hokej dětem a jejich rodičům. V Chotěboři se tato akce konala již pošesté a tentokrát arénu navštívilo 10 dětí, z toho 4 dívky.

Banner

Registrace, kde rodiče zapsali děti do tohoto projektu a děti zde následně obdržely drobné dárky a dres národního týmu, byla spuštěna v 9 hodin. Poté se všichni společně přesunuli do klubovny HC, kde byli seznámeni s projektem i s hokejovou a brankářskou výstrojí. Dále zde byla promítnuta prezentace a oficiální video k této akci.

Po ukončení prezentace a oblékání v kabině se všichni opět přesunuli k ledové ploše, kde na děti po rozdělení do skupin čekalo několik stanovišť. Na těchto stanovištích se děti po několika minutách střídaly. Mohly si zde vyzkoušet střelbu, techniku a nácvik bruslení, projet si opičí dráhu nebo si zahrát různé hry. Poslední stanoviště bylo určené pro děti, které ještě samy bruslení nezvládají a používaly hrazdičky.

O zdárný průběh celé této akce se staralo celkem 10 trenérů a 9 organizačních pracovníků. Z rozzářených dětských tvářiček je patrné, že se akce opět velmi vydařila, což dokládá i společná závěrečná fotka.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chotěboři najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“