Týden hokeje v Třinci

Týden hokeje v Třinci

Středeční odpoledne v mini WERK ARENĚ opět patřilo celorepublikové akci Pojď hrát hokej! V rámci Týdne hokeje do tréninkové haly Ocelářů zavítalo třicet dětí a pod dohledem profesionálních trenérů učinily své první krůčky na ledě!

Banner

Začátek akce byl naplánován na 16. hodinu, první zájemci ale do mini WERK ARENY začali proudit už dávno předtím. Po vyplnění registračního formuláře si kluci a holky převzali reprezentační dresy, omalovánku a další upomínkové předměty. Pak už se spolu s rodiči přesunuli do klubovny třineckého stadionu, kde si vyslechli krátkou, ale velmi informativní prezentaci.

V rámci prezentace jim Mgr. Vlastimil Wojnar, hlavní trenér juniorského týmu Ocelářů, představil hokej jako bezpečný sport, který je ideální pro komplexní pohybový rozvoj dětí a navíc je až do 7. třídy bezkontaktní. Dále se rodiče dozvěděli, co je potřeba udělat pro to, aby jejich dítko začalo hrát hokej a také to, že v našem klubu je tento sport velice dostupný. Malí Oceláři mají totiž až do 5. třídy tréninky ZDARMA! Ke všemu Český hokej také dlouhodobě dodává do klubů hokejovou výstroj pro malé hráče a finančně podporuje nákup prvního vybavení.

V horním patře tréninkové haly si děti mohly vyzkoušet také střelbu tenisákem na skutečnou hokejovou branku. Poté se šlo do šatny, kde byla pro všechny děti připravena svačinka od společnosti POM-BÄR a džus.

Po převlečení už kluci a holky vyrazili na ledovou plochu mini WERK ARENY, kde brzy učinili své první krůčky v bruslích. Děti se učily bruslit za pomocí speciálních hrazdiček a mohly si s trenéry zahrát také různé hry. Pro všechny zúčastněné byla připravena ukázka tréninku dovedností a minihokeje v podání čtvrté třídy Ocelářů. Na ledě nechyběl ani maskot třineckého klubu, Dráček Werkáček.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třinci najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."