Týden hokeje v Bílině

V pondělí 22. ledna 2018 proběhl na zimním stadionu v Bílině nábor nových hráčů do oddílu ledního hokeje HC Draci Bílina v rámci akce ČSLH Týden hokeje.

Banner

Po příchodu na zimní stadion rodiče své děti zaregistrovali a vyplnili dotazník. Za odměnu pak každé dítě dostalo tašku s propagačními předměty oddílu, města, ČSLH a hlavně hokejový dres, na který si mohlo nechat napsat jmenovku, aby vědělo, že dres je opravdu jeho. Celkem se zaregistrovalo 20 nových adeptů hokeje.

Po vyplnění těchto formalit se všichni v šatně převlékli a přezuli do bruslí a hokejové výstroje. Ať už vlastní, či zapůjčené oddílem. Na led tentokrát, mimo domácích trenérů a několika dalších pomocníků z řad dorostenců HC Draci Bílina, přijel děti přivítat a povzbudit maskot českého hokeje Puk a šéftrenér ČSLH Slavomír Lener.

Pro nové adepty bílinského hokeje bylo připraveno několik stanovišť a formou her a soutěží se těmto dětem všichni společně věnovali. V průběhu akce sehráli nejmenší Draci modelové utkání v minihokeji, aby nově příchozím dětem i rodičům ukázali, co se od září, kdy jsou na ledě, s hokejkou a pukem naučili. Nakonec se všichni společně, po téměř dvou hodinách strávených na ledě, vyfotili.

Na závěr akce se ještě všichni rodiče sešli ve společenské místnosti, kde jim organizační pracovník oddílu, dále trenér nejmladších hokejistů oddílu a šéftrenér ČSLH Slavomír Lener představili prezentaci o ledním hokeji. Seznámili všechny s tím, jak to v oddíle funguje a jaké jsou podmínky a možnosti hokejového růstu. Od pana Lenera se dozvěděli informace přímo z hokejového svazu. Nakonec všichni odpověděli i na nespočet dotazů, které rodiče zajímaly.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Bílině najdete zde.

Citáty

phpPaAR8p
Peter Forsberg

Švédská legenda a člen Triple Gold Clubu

„Rodiče! Užívejte si to, dělejte vše pro dítě. Držte je u více sportů. Nestresujte je.“