Týden hokeje s HC LVI 2009

Týden hokeje s HC LVI 2009

Dne 25. 1. 2018 se konala již potřetí akce Týden hokeje v hokejovém klubu HC LVI 2009. Během chvíle se vestibul Hokejového centra Pouzar zaplnil dětmi s rodiči a prarodiči, některé přišli podpořit i sourozenci. Náboru se zúčastnilo a zapsalo se do projektu Pojď hrát hokej 36 dětí. Velkou radost organizátorům udělal i zájem dívek hrát hokej, k náboru jich přišlo celkem osm.

Banner

Nábor nových mladých hokejistů a hokejistek začal už 16:30. Děti byly velmi natěšené a nedočkavé. Po registraci si od rodičů děti převzali trenéři HC LVI 2009 a odvedli je do tělocvičny, kde pro ně připravili hry a cvičení. Rodiče se mezitím od zástupce klubu Václava Švece dozvěděli důležité informace o akci Týden hokeje, také promluvil o vzniku a filozofii klubu HC LVI 2009 a odpovídal na dotazy rodičů.

Po skončení prezentace se rodiče s dětmi přesunuli do šaten. Tam byly připraveny asistentky, které pomáhaly dětem s oblékáním a také pokud bylo potřeba, zapůjčily vše potřebné. Hrdě v reprezentačních dresech děti vyrazily k prvním krůčkům na ledě.

Na ledové ploše nejprve proběhala ukázka tréninku základny C (ročník 2010). První krůčky na ledě si všichni vyzkoušeli na části hřiště vyhrazené pro úplné začátečníky, kde byly připraveny hrazdičky a kužely. Za pomoci trenérů a mladých hokejistů (ročník 2008) si pak děti vyzkoušely různé překážkové dráhy, střelbu na brankáře, bruslení s pukem, přeskoky, slalom mezi překážkami a další hokejové dovednosti. Děti byly velmi šikovné, nadšené a užívaly si vše plnými doušky, nejvíce radosti bylo vždy při vstřelení prvního gólu.

Celá akce proběhla naprosto skvěle, děti se výborně bavily, akce byla zakončena společnou fotografií.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC LVI 2009 najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“