Týden hokeje v Havířově

Týden hokeje v Havířově

Celostátní akce Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej se konala i na zimním stadionu v Havířově. Gascontrol Arénu navšítivilo 49 dětí se svými rodiči a mohli tak poznat vše, co je spojené s dráhou hokejisty.

Banner

Po registraci a úvodní prezentaci následovala ukázka výstroje, zázemí klubu i tréninků na suchu a na ledě. První kroky na bruslích si děti vyzkoušely pod dohledem trenérů mládeže i hráčů A týmu. Malým sportovcům se věnovali útočník Rok Macuh a obránce Jakub Dudek. 

„Sám jsem s hokejem začínal asi v 6 letech v Krnově. Původně jsem hrál fotbal a hokej jsme hráli vždy v zimní přípravě. Začalo mě to bavit a už jsem u toho zůstal. Jsem rád, že jsem tady dneska mohl být, práce s dětmi mě baví,” říká Dudek.

Rodiče byli seznámeni s tím, jak klub funguje a co vše obnáší, když doma mají malého hokejistu. Jestli své děti opravdu zapíší, už je na nich.

„Účast nás velmi mile překvapila. Musím poděkovat všem, kteří se na organizaci podíleli. Všem trenérům i vedení klubu. Bylo tady živo a uvidíme, kolik dětí bude s hokejem pokračovat. S přípravkou trénujeme každý víkend, v sobotu a v neděli, takže zájemci můžou přijít i rovnou na trénink,” říká šéftrenér havířovské přípravky Petr Jemelík. 

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Havířově u najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“