Týden hokeje v Litomyšli

Týden hokeje v Litomyšli

Ve středu 19. 9. 2018 od 16:30 do 18:00 hodin se na zimním stadionu v Litomyšli uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej, která je součástí Týdne hokeje.

Banner

Nově příchozí zájemci o lední hokej nejprve ve vestibulu zimního stadionu vyplnili připravený přihlašovací formulář, za což obdržel každý účastník hokejový dres a drobné dárky.

Poté jim byly odprezentovány informace ohledně této akce, stejně tak informace o hokejovém klubu v Litomyšli (časy a termíny tréninků pro nejmenší, finanční náročnost hokeje u nás v klubu, možnost zapůjčení výstroje).

Následně se děti ve skupinkách přesunuly do kabiny našich nejmenších hokejistů, kde se jich ujal šéftrenér Stanislav Mečiar. Děti se převlékly a posléze vyjely na ledovou plochu. Zde už na ně čekali naši trenéři společně s hráči přípravky, kteří předvedli ukázkový trénink.

Děti si vyzkoušely většinou první krůčky v bruslích, některé i bruslení s hokejkou a pukem. Poté jsme se všichni společně vyfotili.

Tato akce se z našeho pohledu povedla, přišlo 16 dětí. Děkujeme všem účastníkům, kteří se přišli podívat a přivedli své ratolesti. Doufáme, že si všichni hokejové setkání spolu s HC Litomyšl užili. Budeme rádi, pokud tyto děti u hokeje zůstanou a pomohou nám vytvořit hokejové týmy. Děkujeme rovněž hokejovému svazu za podporu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litomyšli najdete zde.

Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“