Mini Open Air má za sebou úspěšnou zastávku v Brně

Mini Open Air má za sebou úspěšnou zastávku v Brně

Mladé hokejisty a hokejistky čekaly před koncem kalendářního roku nejen Vánoce, ale také dva turnaje Mini Open Air. Zatímco první se odehrál 27. prosince na v centru WESTFIELD Chodov, druhý následoval o dva dny později v areálu obchodního centra Olympia Brno.

Banner

Co je vlastně hlavním cílem Mini Open Air? Prezentace ledního hokeje nejmenší kategorie 2016 široké veřejnosti v atraktivním prostředí v blízkosti významných obchodních center, a to formou hokejových zápasů a soutěží pro děti.

Exhibice má přenést lední hokej ze zimních stadiónů blíže lidem a zábavnou formou prezentuje jeho atributy.

Jak událost v praxi probíhala? Na exhibičním turnaji se na obou místech setkalo šest týmů - HC Kometa Brno, SK Prostějov 1913, Rožnov pod Radhoštěm, Oceláři Třinec, Zubři Přerov a HC Vyškov.. Ty odehrály nejen zápasy, ale také mezi sebou soutěžily v různých dovednostech.

Pro veřejnost bylo připraveno veřejné bruslení, zkouška výstroje či možnost vypálit si na bránu.

„Tato myšlenka je úplně fantastická. Naše generace na tom, vyrostla. Vánoční čas jsme měli vždy spojený s turnajem,“ vzpomínal Jiří Šlégr, někdejší vynikající hokejista, který se může chlubit mimo jiné i zlatem z olympiády.

„Mini Open Air si děti zapamatují do konce života. Tuhle památku si prostě ponesou,“ dodal ještě někdejší hráč Litvínova nebo Vancouveru.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.