Týden hokeje v Brně na Technice

Týden hokeje v Brně na Technice

Ve středu 19. 9. 2018 se v klubu VSK Technika Hokej Brno uskutečnila náborová akce "Pojď hrát hokej", která je každoročně ve dvou termínech pořádána pod záštitou a propagací Českého svazu ledního hokeje.

Banner

Od 15 hodin se začal vestibul HHDM plnit dětmi s rodiči, kteří se na základě kampaně rozhodli vyzkoušet lední hokej. Po úvodní registraci do projektu obdrželo každé dítko reprezentační dres ČR a drobné dárky z projektu Pojď hrát hokej, tentokrát už s novým logem a identitou Českého hokeje. Celkem se akce zúčastnilo 35 zaregistrovaných kluků a holek. Přímo u registračního místa si děti za pomocí rodičů a asistentů vyplnily své jméno na dres, který obdržely u prezentace.

Před samotným bruslením na ledě proběhla akce pro rodiče a děti, kde byl prezentován lední hokej jako výborný sport pro děti a také systém výchovy a práce s nejmenšími hokejisty v klubu. Poté ještě dostaly děti různé sladkosti od reklamních partnerů projektu.

V 16 hodin děti spolu s trenéry a staršími hráči od nás z klubu vyjely na led. Na jedné třetině ledové plochy probíhal ukázkový vzorový trénink přípravky ročníků 2012 a 2013, ve zbylých dvou třetinách se na několika stanovištích věnovali trenéři všem novým zájemcům o bruslení a lední hokej. Všechny děti si vyzkoušely bruslení kolem kuželů, hru na rybičky a rybáře, ti zdatnější si dokonce zahráli na části plochy hokej s trenéry, míčkem a pukem.

Vyčleněných 45 minut uběhlo jako voda. Všechny děti a trenéři se shromáždili ke společné fotografii a poté probíhala v prostorách mezi střídačkami improvizovaná beseda rodičů s trenéry, kteří odpovídali na zvědavé otázky všech příchozích zájemců.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v brněnské Technice najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“