Týden hokeje ve Slaném

Týden hokeje ve Slaném

První rozpačité krůčky na ledě spojené s velkým očekáváním, spousta zábavy, pomocné ruce trenérů i mladých hokejistů, chápající rodiče a hlavně mnoho radostných úsměvů ze všech stran jsme mohli opět vidět při tradiční náborové akci Pojď hrát hokej.

Banner

Tento nábor, pořádaný v rámci projektu „Týden hokeje“ ve spolupráci s Českým hokejem, do kterého je zapojen již řadu let i slánský hokejový klub, se konal na slánském zimním stadionu ve středu 25. 9. 2019 od 16:00, a to již posedmé. Akce je zaměřena zejména pro děti ve věku 4 – 8 let. Jejím hlavním cílem je rozšíření hráčské základny v jednotlivých klubech a seznámení rodičů i dětí s ledním hokejem.

Hokejové hemžení ve Slaném zlákalo pro podzimní část letošního roku 26 nových tváří. Jako vždy pomáhal na ledě vedle ostatních trenérů i čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana, v současnosti televizní hokejový expert a trenér slánské mládeže, Martin Procházka. Ten tradičně před samotnou akcí navštívil společně s dalšími trenéry slánského Lva všechny základní a mateřské školy ve Slaném a okolí a děti na nábor osobně pozval.

Program akce byl jako vždy skvěle připraven a proběhl bez problémů. Pro nově příchozí děti byla určitě nejzajímavější část ta, jež obsahovala zábavnou formu nácviku základů bruslení a seznámení se s hokejovými začátky. Hlavně rodičům byla určena prezentace, která je seznámila s potřebnými informacemi týkajícími se organizace slánského hokeje a tréninkových procesů děti a mládeže v našem klubu.

Všichni společně předem absolvovali krátkou registraci, při které „noví hokejisté“ obdrželi vedle drobných upomínkových předmětů reprezentační dres s logem Českého hokeje.

Věříme, že společné úsilí organizátorů, trenérů i všech, kteří se na akci pravidelně podílejí, bude odměněno nadšenými dětmi, spokojenými rodiči či jinými příznivci, které slánský hokej přilákal.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slaném najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."