Týden hokeje ve Světlé nad Sázavou

Týden hokeje ve Světlé nad Sázavou

Ve čtvrtek 20. 9. 2018 v 15:30 hodin se ve sportovním zařízení Pěšinky uskutečnil další ročník náborové akce pod názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Akce, která probíhá pod záštitou Českého hokeje v rámci celorepublikového projektu „Týden hokeje“, přilákala do Pěšinek 15 malých hokejistů a hokejistek. Po nutné registraci děti absolvovaly zábavné hry na suchu, zatímco pro rodiče byla připravená krátká prezentace o akci Týden hokeje a o podpoře hokejové mládeže ze strany svazu a klubu.

Následně byla zapůjčena potřebná hokejová výstroj, ve které se již vyrazilo na ledovou plochu. Po krátkém seznámení s ledem děti absolvovaly spoustu her plných zábavy, při kterých si osvojovaly základní bruslařské a hokejové dovednosti. Souběžně na druhé straně plochy probíhal ukázkový trénink nejmladší přípravky HC Světlá nad Sázavou.

Po hromadném focení všech dětí a trenérů byl program na ledě ukončen a pro zájemce byla připravena prohlídka zázemí zimního stadionu. Všem účastníkům akce tímto děkujeme a těšíme se na další společná setkání s ledním hokejem.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Světlé nad Sázavou najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“