Týden hokeje v Břeclavi

Týden hokeje v Břeclavi

Dvacet pět dětí spolu s jejich rodiči přilákala v sobotu 28. září 2019 na zimní stadion do Břeclavi akce Pojď hrát hokej.

Banner

"Vesměs to byly děti, co navštěvují přípravku, nebo jejich mladší sourozenci, ale objevily se i nějaké nové tváře. Poměr holek a kluků byl podle mého názoru celkem vyrovnaný, kluci sice převažovali, ale ne nějak většinově," řekla trenérka Nela Bartalová.

Po registraci děti obdržely dárky. "Z technických důvodů jsme nemohli uskutečnit klasickou prezentaci, a tak jsme našim malým hokejovým zájemcům a jejich rodičům ukázali naši nově zrekonstruovanou posilovnu, což se ukázalo jako velké zpestření," poznamenala břeclavská trenérka. Následně byl v krátkosti představen klub a jeho fungování.

Tradičně i tentokrát předvedli ukázkový trénink na ledě hráči 1. a 2. třídy, aby malí sportovci viděli, co všechno se dá za dva roky naučit.

Pak už přišla na řadu samotná akce na ledě určená právě pro malé „nedočkavce“, kteří už tou dobou měli nazuté brusle, oblečené neméně důležité rukavice a přilbu, ale hlavně měli svůj hokejový dres se jménem. Někteří prckové byli bruslařsky zdatnější více, někteří méně. Děti měly různá stanoviště, vyzkoušely si bruslení kolem kuželů, dávaly si závody a sbíraly tenisové míčky. S prvními krůčky pomáhali dětem břeclavští junioři.

"Všechno proběhlo herní formou a s úsměvem," dodala ještě na závěr břeclavská trenérka. Akci přijel zhlédnout také regionální svazový trenér Oldřich Kališ.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Břeclavi najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“