Týdne hokeje se zúčastnilo 3 500 dětí

Týdne hokeje se zúčastnilo 3 500 dětí

Tři a půl tisíce dětí většinou ve věku 4-8 let se zúčastnilo Týdne hokeje, který proběhl ve dnech 17. – 23. září 2018 ve 148 hokejových klubech v celé České republice. Nejvíce dětí, celkem 87, přivítali v Hradci Králové, 61 se zúčastnilo akce, kterou pořádali Rytíři Kladno, 57 přišlo v Uherském Hradišti a Frýdku-Místku, 54 v Kroměříži a 50 ve Zlíně.

Banner

V rámci náborové a popularizační akce Týden hokeje se děti spolu s rodiči seznámily s ledním hokejem, dozvěděly se, co pro zdravý vývoj dítěte přináší a s jakými nároky je spojen, součástí programu byla i výuka bruslení nebo ukázky minihokeje. V řadě klubů se programu zúčastnily známé hokejové osobnosti – na Kladně Jaromír Jágr s Radkem Smoleňákem, ve Hvězdě Praha Patrik Eliáš, v Uherském Hradišti Rostislav Vlach, v Ústí nad Labem Jan Čaloun, v Jablonci nad Nisou Jakub Čutta, v Rakovníku Libor Procházka, v Hradci Králové Libor Pivko, v Novém Jičíně Jan Výtisk… Děti, které se při akci do programu Pojď hrát hokej přihlásily a následně se ve svazu zaregistrují, získají i poukaz na hokejovou výstroj v hodnotě 1 500 Kč.

Celkem se Týdnů hokeje, pořádaných od roku 2016 vždy v září a v lednu, již zúčastnilo 19 500 dětí. Projekt Pojď hrát hokej, jehož součástí je vedle Týdnů hokeje i program Hokejová výstroj nejmenším, výrazně přispívá k tomu, že hokejová členská základna v několika posledních letech roste. Další Týden hokeje uspořádá Český hokej ve spolupráci s kluby 21. – 27. ledna 2019.

Citáty

phpy1V8eL
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nikdy neztrácejte pocit nadšení. Nikdy ho neberte jako samozřejmost.“