Projekt Výstroj pro nejmenší naděloval i letos! Kluby dostaly vybavení za 8,8 milionu korun

Projekt Výstroj pro nejmenší naděloval i letos! Kluby dostaly vybavení za 8,8 milionu korun

Od roku 2010 dodává Český hokej do mládežnických klubů vybavení pro malé hokejisty. V projektu Výstroj pro nejmenší pokračuje i letos. Do klubů poslal výstroj v souhrnné hodnotě 8,8 milionu korun!

Banner

Za osm let fungování projektu rozeslal Český hokej do klubů výstroj za 78,9 milionu korun. Nejvíc to bylo v roce 2015, a to v návaznosti na finanční zisk z mistrovství světa v Praze a Ostravě, kdy každý ze 146 klubů provozujících mládežnický hokej obdržel sadu v hodnotě přibližně 130 tisíc korun.

Letos v září se dostalo dokonce na 153 klubů, do nichž putovala výstroj za 8,8 milionu korun. Poprvé navíc mohly kluby volně vybírat z doporučené škály vybavení pro trénink nejmenších. Jedná se jak o jednotlivé součásti hráčské a brankářské výstroje, tak o tréninkové pomůcky.

Z celkového objemu financí putovala největší část – 72 procent – na hráčskou výstroj, 21 procent pak na brankářskou a sedm procent na tréninkové pomůcky.

Bezplatná výstroj má pomoci nejen klubům, ale zejména rodičům začínajících hokejistů v úvodních letech, kdy tak znatelně klesají jejich náklady na provozování sportu. Více o projektu se dočtete v sekci Výstroj pro nejmenší.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“