Projekt Výstroj pro nejmenší naděloval i letos! Kluby dostaly vybavení za 8,8 milionu korun

Projekt Výstroj pro nejmenší naděloval i letos! Kluby dostaly vybavení za 8,8 milionu korun

Od roku 2010 dodává Český hokej do mládežnických klubů vybavení pro malé hokejisty. V projektu Výstroj pro nejmenší pokračuje i letos. Do klubů poslal výstroj v souhrnné hodnotě 8,8 milionu korun!

Banner

Za osm let fungování projektu rozeslal Český hokej do klubů výstroj za 78,9 milionu korun. Nejvíc to bylo v roce 2015, a to v návaznosti na finanční zisk z mistrovství světa v Praze a Ostravě, kdy každý ze 146 klubů provozujících mládežnický hokej obdržel sadu v hodnotě přibližně 130 tisíc korun.

Letos v září se dostalo dokonce na 153 klubů, do nichž putovala výstroj za 8,8 milionu korun. Poprvé navíc mohly kluby volně vybírat z doporučené škály vybavení pro trénink nejmenších. Jedná se jak o jednotlivé součásti hráčské a brankářské výstroje, tak o tréninkové pomůcky.

Z celkového objemu financí putovala největší část – 72 procent – na hráčskou výstroj, 21 procent pak na brankářskou a sedm procent na tréninkové pomůcky.

Bezplatná výstroj má pomoci nejen klubům, ale zejména rodičům začínajících hokejistů v úvodních letech, kdy tak znatelně klesají jejich náklady na provozování sportu. Více o projektu se dočtete v sekci Výstroj pro nejmenší.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“