Týden hokeje v Poděbradech

Týden hokeje v Poděbradech

V pondělí 20. září přivítali trenéři a vedení HC Poděbrady 17 nových dětí. Ty si vyzkoušely, jaké je být hokejistou. Ve spolupráci s Českým hokejem připravili organizátoři propagačně-náborovou akci, na kterou děti kromě plakátů po celém městě pozvali třeba i v jejich první školní den maskoti Puk a Ťuk.

Banner

Každý zájemce obdržel dárek od svazu i klubu, seznámil se s hokejovou výstrojí a poznal rozdíl mezi hráčskou a brankářskou výstrojí. Kdo neměl výstroj svoji, byla mu zapůjčena. Pak už se mohlo jít na největší lákadlo – hokejový trénink plný zábavy.

Rodiče si mezitím mohli prohlédnout nově vybudované zázemí zimního stadionu – šatny, společenskou místnost, nebo třeba rozcvičovnu s posilovnou. V nové konferenční místnosti se poté sešli se zástupci klubu, kde jim byl představen lední hokej jako správný sport pro jejich děti. Byli informováni o ledním hokeji a jeho výhodách pro všestranný a celoroční sportovní rozvoj dětí. O výhodách týmového sportu, který děti učí soutěžení v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti vůči němu. Dále se seznámili s finančními a bezpečnostními faktory, které zdaleka nejsou tak problematické, jak se někdy o hokeji povídá. Byli seznámeni s možností bezplatného zapůjčení bruslí, helem a výzbroje pro nejmenší hokejisty.

Na závěr byl rodičům představen také klub HC Poděbrady, ve kterém aktuálně působí řada odborně vzdělaných profesionálních trenérů. Dozvěděli se něco z jeho historie, aktuální struktuře, systému práce s mládeží i s nespornými výhodami úzké spolupráce se Základní školou Václava Havla.

Po skončení tréninku se děti vyfotily a odcházely spokojené domů. Těšíme se s nimi na další shledání – tréninky náboru jsou každé pondělí a čtvrtek od 16:00 do 17:00 a v neděli zpravidla od 8:45. Kompletní informace jsou k dispozici na webu klubu v sekci Nábor.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Poděbradech najdete zde.

Citáty

phpUMFfEM
Andrej Šustr

obránce Tampy Bay Lightning

„Musíte si uvědomit, že pokud se vám nechce, tak se na vaše místo čeká dalších x hráčů, kteří jsou ochotní tomu obětovat cokoliv. "