Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

V rámci celostátní akce Týden hokeje jsme poslední zářijovou neděli uvítali na našem zimním stadionu další nové zájemce o lední hokej. Díky propagaci akce v místních školách a školkách se v neděli 29. 9. 2019 na akci dostavilo přes 30 nových potencionálních hráčů/hráček ledního hokeje.

Banner

První nadšenci se objevili u registračního pultu již v 10 hodin. Registrace byla oficiálně započata v 10:15 a během ní si mohly děti také vyzkoušet střelbu na branku, nebo kompletní hráčskou či brankářskou hokejovou výstroj. Na ledové ploše také probíhalo utkání mladších žáků, takže se rodiče a jejich ratolesti měli možnost podívat, jak vypadá dětský hokej.

Poté následovala asi čtvrthodinová prezentace pro rodiče účastníků. Obsahem prezentace byly nejen informace o hokeji jako takovém, ale také konkrétní informace o výstroji pro malého hokejistu. Dále také o možnostech hokejových začátků přímo v klubu HC Vlci Jablonec. Nechyběl ani spot Pojď hrát hokej.

Po následném převléknutí dětí již nebránilo nic tomu, aby si od 11:30 vyzkoušeli účastníci cca na hodinu, jaké je to být hokejistou. Střelba na brankáře, honičky, hry na honěnou, Mrazík – to vše bylo pro děti připraveno. V jedné třetině také probíhala ukázka minihokeje přípravky tak, aby rodiče měli srovnání, co se děti naučí po zhruba dvou letech tréninku. Na bezpečí a program na ledové ploše dohlíželo celkem 9 trenérů a 4 pomocníci. Nablízku však mohli být v bezpečné zóně i rodiče pro ty, kteří zpočátku na ledě potřebovali i jinou podporu. Nakonec následovalo společné foto.

Všichni účastníci odcházeli s úsměvem na tváři a my věříme, že se s nimi budeme setkávat na hodinách školičky bruslení SO+NE 8:00-9:00 (kontakt: seftrener@hcvlci.cz, +420 737 888 252).

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jablonci nad Nisou najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“