Týden hokeje ve Strakonicích

Týden hokeje ve Strakonicích

V hokejovém klubu HC Strakonice, z. s. se akce Týden hokeje uskutečnila v úterý dne 21. 9. 2021 od 16:00 hodin.

Banner

V našem klubu jsme této akci věnovali pečlivou přípravu. Navštívili jsme všechny mateřské školy a některé z 1. a 2. tříd škol základních nejen ve Strakonicích, ale i v některých okolních obcích. Předali jsme zde letáčky, plakáty a propagační materiály, vysvětlili účel akce a rovněž jsme prezentovali hokejové dresy. Byli jsme všude přátelsky přijati. Dále jsme zajistili vylepení plakátů s uvedením data a místa konání akce na vhodných místech ve městě. Informace jsme uveřejnili rovněž na webových stránkách klubu a na Facebooku.

Dostavilo se 41 dětí často s více než jedním rodinným příslušníkem. Bylo zaregistrováno 39 z nich. Kromě programu předepsaného v manuálu (registrace, prezentace rodičům a program na ledě) byl připraven doprovodný program v podobě hokejové střelnice, kde byla možnost zapůjčení hokejek a střílelo se zde na menší i větší branky tenisovými a plastovými míčky. S držením hole a technikou střelby zde pomáhali kromě trenéra i členové družstva dorostu a všichni si užili hodně legrace. Vybraní starší žáci a dorostenci měli na starosti i další část programu – ukázku hokejové výstroje menších i větších velikostí, s vysvětlením, k čemu která součást výstroje slouží. Zdůrazněny byly bezpečnostní prvky. Tito mladí hokejisté rovněž některé hosty provedli po stadionu. O účastníky se staralo kromě již uvedených 7 členů mládežnických družstev ještě 7 trenérů a 6 dalších členů klubu. Program na ledě, který spočíval jak v ukázce minihokeje a tréninku, tak především ve zkoušení prvních krůčků a „ochutnávání“ ledu formou hry s míčky a hrazdičkami za asistence trenérů a dalších pomocníků, trval bezmála až do 18. hodiny, dokud se účastníkům nechtělo odejít.

Máme radost z toho, že celý program probíhal v pozitivním duchu a přátelské atmosféře, a že větší část účastníků vyjádřila přání zúčastnit se dalších aktivit klubu, a to zejména začít pravidelně docházet na tréninky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Strakonicích najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."