Týden hokeje s HC Pumy Pelhřimov

Týden hokeje s HC Pumy Pelhřimov

V neděli 26. září pořádaly pelhřimovské PUMY náborovou akci Pojď hrát hokej, na kterou přišlo 29 dětí, což z našeho pohledu považujeme za veliký úspěch. Pořád je hodně dětí i rodičů, kteří si rádi zasportují a které neodradilo několik měsíců lockdownů a hezké počasí, které v neděli zrovna v Pelhřimově bylo.

Banner

Na děti a jejich rodiče čekaly skoro 2 hodiny zábavy a zajímavých informací. Každého příchozího jsme mile přivítali a vysvětlili mu, co ho bude na ledě i mimo něj čekat. Po registraci do projektu a vyzvednutí dárků, jako byla láhev na pití CCM, klíčenka Kaufland nebo puky, backsacky a samolepky opatřené pumím logem, si všichni malí sportovci mohli vyzkoušet off-ice aktivity, jako různé přeskoky, slalomy, podlézání překážek nebo práci s hokejkou a míčkem na suchu.

Přednášky o hokeji a životě malého hokejisty se ujal Filip, který se snažil všem rodičům ukázat, že hokej je krásný sport, který rozvíjí celé tělo. Že je super spolupracovat v týmu, že hokej není tak drahý (díky podpoře města, svazu, NSA a sponzorů), že je díky pravidlům a výstroji velice bezpečný a že je super i pro holky.

Nejočekávanější částí celé akce byly aktivity na ledě. Dětem se věnovalo několik trenérů a trenérek a všichni zažili hodně zábavy při hrách na mrazíka, na rybáře, na babu, na jelena, při sbírání kužílků, jízdě slalomu apod. Občas se i padalo, ale to k začátkům prostě patří.

Po celou dobu akce probíhal na vymezené části ledové plochy trénink starších hokejistů a všichni zájemci si mohli vyzkoušet různé části výstroje, helmy a brusle, které zdarma jako klub půjčujeme.

My v Pumách se těšíme na brzké shledání na ledě. Tak brzy ahoj! :-)

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC Pumy Pelhřimov najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“