Všestrannost až v první řadě. Nová Paka hostila Zimní víceboj ČSLH

O tom, že pohybové nadání a všestrannost je třeba rozvíjet nejlépe komplexní přípravou, která bude sestávat z více pohybových aktivit, se přesvědčili účastníci historicky prvního Zimního víceboje Českého svazu ledního hokeje. Souboje v malém hokeji tentokrát doplnily i závody na sjezdových a běžeckých lyžích. „Podařilo se nám oslovit místní klub, který se k nápadu uspořádat tuto akci postavil velmi pozitivně,“ vysvětluje Jan Procházka, vedoucí regionálních trenérů ČSLH.

Banner

Nová Paka jak kdyby byla pro podobný turnaj stvořena. Hokejová hala totiž bezprostředně sousedí se sjezdovkou, běžecké tratě jsou pak jen o pár metrů dál. Děti, jejich rodiče a trenéři si tak nemohli přát lepší podmínky. „Podobné akce jsou na naše podmínky jako šité. Úplně po nich volají. Tyto turnaje by se měli dělat často,“ těšilo Bohumila Šmika, jednatele BK Nová Paka.

A turnaj zabodoval i u dětí a jejich trenérů. Do Nové Paky se nakonec sjely týmy z Turnova, Vrchlabí, Hradce Králové a poslední do party byl místní novopacký klub. „Jsou tu dobré týmy, moc se mi to líbí,“ kvitoval celou akci jeden z účastníků. „I přesto, že někteří kluci na běžkách ještě nestáli, jenom na sjezdovkách, tak se moc těšili. Je to pro ně paráda. Mám z toho radost,“ těšilo šéftrenéra turnovské mládeže Jiřího Slabého.

Výsledky Zimního víceboje ČSLH

1. Vrchlabí
2. Hradec Králové
3. Turnov
4. Nová Paka

Po první fázi turnaje, tedy zápasech v minihokeji, se do vedení dostal favorizovaný Hradec Králové, který vyhrál všechna svá utkání.

Jenže jelikož se jednalo o víceboj, ve kterém rozhodovala především sportovní všestrannost, lyžařské disciplíny s celkovým pořadím pořádně zamíchali. Na prvním místě nakonec skončili hráči Vrchlabí.

V tomto případě je ale nutné říct, že o výsledky šlo až v druhé řadě. Hlavní byla zábava, kterou všichni během celého dne zažili.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“