Počasí přeje venkovním kluzištím i nadále! Malé hokejistky a hokejisté se snaží trénovat i během vládních restrikcí

Odezva na výzvu Českého hokeje, abyste nám zasílali svá tréninková videa a fotografie, byla opravdu ohromná. Těší nás, že i v této nelehké době si spousta dětí za pomoci svých rodičů cestu k hokeji přeci jenom našla, a to i přesto, že se vzhledem k vládním restrikcím dá trénovat maximálně ve dvojicích.

Banner

Jak je z vámi zaslaných materiálů vidět, spousta z vás si postavila vlastní venkovní kluziště přímo na zahradě. Například v České Lípě vybudovali opravdu velký hokejový plácek, na kterém lze trénovat řadu dovedností. Obdobně jsou na tom i v Benátkách nad Jizerou či Říčanech.

Díky tomu, že zima o sobě dává neustále pořádně vědět, mají možnost dostat se na led i ostatní hokejisté a hokejistky, kteří nemají možnost vybudovat si vlastní hřiště na zahradě nebo kteří si zkrátka chtějí zabruslit na velkém prostoru. Taková možnost se naskytla třeba dětem v Orlové (foto pod článkem), Českém Těšíně (foto výše), nebo opět v Říčanech. I přes mrazivé počasí ale vždy dávejte pozor na to, aby byl led dostatečně silný!

Připravovat se ale můžete i nadále doma. Například trenéři vítkovické přípravky pro své malé svěřence průběžně připravují instruktážní videa, kde dětem ukazují, jaké cviky a cvičení mohou provádět buďto přímo doma, nebo je zkusit ve volných chvílích na čerstvém vzduchu před domem. Inspiraci jak trénovat doma či ve venkovním prostředí najdete i zde u nás na webu – v sériích #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi nebo Trénink mimo hokejové mantinely s Radkem Hlavatým nebo na kanálech Českého hokeje v sérii #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“