Týden hokeje v České Třebové

Týden hokeje v České Třebové

V úterý 23. 1. 2018 od 15:00 se na zimním stadionu v České Třebové konal již třetí den hokeje v rámci celorepublikové akce Týden hokeje. Akci pořádal mládežnický hokejový oddíl TJ Lokomotiva ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje. Ze strany oddílu se akce zúčastnilo 9 trenérů, 4 registrační pracovnice a 8 starších a mladších žáků oddílu.

Banner

Akce začala registrací ve vstupní hale zimního stadionu, kde děti, které si přišly vyzkoušet, jaké to je být hokejistou v místním oddíle, obdržely dárky v podobě hokejového dresu, hokejových kartiček speciální edice s hráči národního týmu a další drobnosti. Účastníkům byl představen program akce. Po registraci odešly děti do šatny, kde si zanechali vlastí přinesenou výstroj a poté se i s rodiči přesunuly do oddílové klubovny, kde měly možnost vyzkoušet si brankařskou i hráčskou výstroj.

Následně byl rodičům v klubovně představen oddíl a předány informace o velice jednoduchém způsobu, jak začít hrát hokej v TJ Lokomotiva Česká Třebová. Děti, které tyto informace nezajímaly, se přesunuly s trenéry na lehkou, ale zábavnou rozcvičku, kde panovala veselá nálada.

Po 25minutovém rozcvičení si děti přišly vyzvednout do klubovny své rodiče a s nimi se přesunuly do šatny. Účastníkům, kteří neměli své vybavení, bylo vše potřebné zapůjčeno oddílem a pak už všichni spěchali na ledovou plochu.

Na té bylo pro děti připraveno sedm stanovišť, na kterých si vyzkoušely minihokej, střelbu na brankáře, vedení kotouče a dovednosti, které se učí ve školičce bruslení. Po hodinovém bruslení se všech 28 dětí s trenéry a mládežníky vyfotily a s hlasitým pokřikem ukončily třetí pokračování této akce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Třebové najdete zde.

Citáty

phpXBVl4e
Jaromír Jágr

Olympijský vítěz a nejlepší český hráč historie v NHL

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej.“