Týden hokeje v Sokolově

Týden hokeje v Sokolově

V neděli 27. ledna 2019 od 10 hodin na zimním stadionu HC Baník Sokolov proběhla již pošesté akce Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje.

Banner

Náboru se zúčastnilo 21 chlapců a 3 dívky ve věku 4-9 let (1 chlapec – roč.2010, 1 chlapec – roč. 2011, 4 chlapci – roč. 2012, 4 chlapci – roč. 2013, 6 chlapců + 1 dívka – roč. 2014, 5 chlapců + 2 dívky – roč. 2015)

Dětem připravili na ledě pestrý program 4 trenéři naší mládeže, včetně 3 hráčů A-týmu Patrika Michálka, Michaela Čejky a Lubomíra Kovaříka, kteří se zároveň věnují i trenérské činnosti dětí v našem klubu.

Úvodem byli rodiče seznámen s projektem Pojď hrát hokej a historií našeho klubu, s důvody a s cílem akce. Obdrželi zároveň informace o dalším možném zapojení příchozích dětí do našeho hokejového klubu. Následně po převléknutí všechny děti doprovázené svými rodiči zamířily k ledové ploše. 

Tam podle předem připraveného schématu si děti a trenéři podle svých schopností a dovedností hráli na stanovištích, zkoušeli si dát svůj první gól brankáři na opravdovou bránu. Zároveň pro rodiče i samotné děti bylo připraveno ukázkové utkání minihokeje hráčů ročníků narození 2012 + 2013, a byl jim tak demonstrován progres dětí od nedávných prvních nesmělých krůčků na ledě k účasti v zápasech minihokeje. 

Po 45 minutách zábavných her a bleskurychlém seznámení s klubovým pokřikem „Černá žlutá, to jsou barvy naše…“ si ho kluci a dívky společně zakřičeli s trenéry a zároveň proběhlo společné fotografování. Celé akci byl přítomen i člen z Českého hokeje, pan Robert Kaše. Pevně věříme, že tato akce bude mít opět pozitivní výsledek v podobě nově příchozích dětí do našeho hokejového klubu. 

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Sokolově najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“