V Týdnu hokeje přišlo na zimní stadióny více než 4 000 dětí

Týden hokeje, uspořádaný ČSLH ve 134 klubech v celé České republice, přivedl na zimní stadióny více než 4 000 dětí v doprovodu rodičů. V rámci zábavného programu se děti ve věku 4–8 let seznámily se základy bruslení, s hokejovým tréninkem na ledě i na suchu, odnesly si dárky, připravené svazem a kluby, prohlédly si zázemí zimních stadiónů, stejně jako ukázky minihokeje v podání nejmenších registrovaných hráčů a hráček.

Banner

Každý účastník akce, který se do projektu Pojď hrát hokej přihlásil a který se následně do ČSLH zaregistruje, navíc získá poukaz na výstroj v hodnotě 1 500 Kč.

Hokej si na zimních stadiónech vyzkoušelo během Týdne hokeje v září 2017 v průměru stejné množství dětí jako před rokem, kdy akce začínala. Největší účast zaznamenali ve Zlíně (84 účastníků), Kroměříži (83), Hradci Králové (75), Humpolci (69), PZ Kladno (65), Jindřichově Hradci a Plzni (59), Vítkovicích (56), Rožnově pod Radhoštěm (55), Uherském Ostrohu (54), Technice Brno (53), Frýdku-Místku (52), Třinci (51) nebo Strakonicích (50).

Pro děti a zejména rodiče byla určitě zajímavá také setkání se známými hokejovými osobnostmi, Týdne hokeje se zúčastnili reprezentanti, medailisté z olympijských turnajů a světových šampionátů, hvězdy extraligy jako například Roman Čechmánek, Milan Chalupa, Jiří Kučera, Marek Malík, Bohuslav Šťastný nebo Martin Zaťovič.

Další Týden hokeje je na programu v lednu 2018

„Chtěl bych poděkovat klubům, které odvedly při propagaci akce skvělou práci, což dokládá jak účast dětí a rodičů, tak publicita v místních sdělovacích prostředků,“ uvedl v této souvislosti prezident ČSLH Tomáš Král. „Týden hokeje patří k aktivitám, které výrazně napomáhají tomu, že po obdobích poklesu a stagnace registrujeme nárůst členské základny, počtu mužstev a hráčů v přípravkách a žákovských soutěžích. I proto jsme se rozhodli, že v Týdnech hokeje budeme pokračovat také v dalších letech.“

Záříjový Týden hokeje byl třetí podobnou akcí, uspořádanou ČSLH – pilotní projekt proběhl v září 2016, první celorepublikový ročník v lednu 2017. Nejbližší Týden hokeje uspořádá ČSLH ve spolupráci s kluby ve dnech 22. – 28. ledna 2018.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“