Týden hokeje v Třinci

Týden hokeje v Třinci

Ve středu 23. ledna proběhla v třinecké mini WERK ARENĚ další celorepubliková akce s názvem "Pojď hrát hokej". Té se zúčastnilo skvělých 51 dětí. Oblíbená událost se i tentokrát nesla v duchu velmi přátelské atmosféry!

Banner

Samotný začátek probíhal ve školící místnosti tréninkové haly. Právě zde akci zahájila velmi podnětná přednáška Jiřího Juříka, hlavního trenéra juniorského týmu. Ten přítomným rodičům vysvětlil koncepci klubu na téma výchovy mládeže.

Akcentoval především skutečnost, že v dnešní době je hlavním úkolem děti opět rozhýbat, protože v době mobilních telefonů a dalších technických vymožeností je velmi obtížné dostat děti na čerstvý vzduch k aktivnímu pohybu. Pokud chceme opět vychovat novou "zlatou generaci", je nezbytné začít od elementárních základů. Právě k tomuto účelu má sloužit mimo jiné táto bohulibá náborová akce.

Mezi obrovské výhody třineckého klubu patří fakt, že úzce spolupracuje s Jubilejní Masarykovou základní školou, kde jsou otevřeny hokejové třídy. Zde je žákům umožněno perfektně skloubit studium se sportem. Nutno podotknout, že členové klubu nemusí až do páté třídy platit žádné příspěvky. Rovněž veškerou výstroj hradí třinecký hokejový oddíl!

Akce se poté přesunula do "střílny", kde si všechny děti mohly vyzkoušet střelbu na branku. Cestou zpět na všechny čekal člen A-mužstva Ocelářů, Kanaďan Ethan Werek. Ten rozdával nejen podepsané kartičky, ale také fotky a široké úsměvy. Všichni účastníci se následně přesunuli k ledové ploše, kde děti obdržely svačinku v podobě produktů od firmy POM-BÄR a vitamínový džus.

Poté už všechny netrpělivě vyhlížel populární maskot Ocelářů Dráček Werkáček. Nejmenší účastníci si mohli vůbec poprvé v životě vyzkoušet, jaké to je stát na bruslích za pomocí speciálních hrazdiček. Nutno podotknout, že jim to šlo znamenitě! Na vymezené ploše probíhal ukázkový trénink hráčů ocelářské 4. třídy.

Ti všem prezentovali své dovednosti, které se během čtyř let naučili. V závěru akce čtvrťáci předvedli modelové utkání v podobě minihokeje. V koncovém pásmu hrací plochy poté sváděly své první souboje ostatní děti. Právě tady si nejmenší hokejisté mohli vyzkoušet i netradiční soutěž ve sbírání tenisáků bez hokejek a puků.

Počínání dětí na ploše bedlivě monitoroval a v různých aktivitách také aktivně pomáhal Ethan Werek. Toho s úžasem pozorovaly nejen děti, ale rovněž rodiče. Ti mají pevnou víru, že takto jednou budou moci sledovat během soutěžních zápasů i své potomky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Třinci najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“