Projektu Pojď hrát hokej se bude nově účastnit 157 klubů

Projektu Pojď hrát hokej se bude nově účastnit 157 klubů

Projekt Pojď hrát hokej nedávno vstoupil do nového čtyřletého cyklu. Pár změn se oproti předchozí podobě najde, co však zůstává, je velký zájem klubů. Sportovní oddělení Českého hokeje tak schválilo přihlášky 157 klubů, které se budou účastnit projektu Pojď hrát hokej v dalším čtyřletém cyklu.

Banner

Nedávno odstartovaná hokejová sezona 2020/2021 je rovněž první sezonou nového čtyřletého cyklu projektu Pojď hrát hokej. Podoba projektu, která byla v květnu letošního roku schválena výkonným výborem Českého hokeje, tak vydrží do sezony 2023/2024. „Těší nás, že neustále roste zájem klubů o účast v projektu a na začátku druhého čtyřletého cyklu můžeme přivítat dalšího nové kluby, které vznikly v minulých letech a zapojily se do oficiálních soutěží Českého hokeje,“ říká Pavel Landa, manažer projektu Pojď hrát hokej.

Seznam přihlášených klubů

157. Tolik klubů se zúčastní dalšího čtyřletého cyklu projektu Pojď hrát hokej. Jejich kompletní seznam najdete ZDE.

Po schválení nové podoby projektu v květnu letošního roku tak jednotlivé kluby měly možnost podat přihlášku do dalšího čtyřletého cyklu. Následně sportovní oddělení Českého hokeje zkontrolovalo splnění podmínek a schválilo přijetí klubů do projektu. Projekt Pojď hrát hokej je určen klubům, které jsou členy Českého hokeje a alespoň jedním družstvem se účastní oficiálních mládežnických soutěží.

Projekt Pojď hrát hokej navazuje na své předchozí čtyřleté období (2016–2020) a jedinou větší změnou je snížení počtu konání akcí Týden hokeje ze dvou na jednu, kdy namísto zářijového a lednového termínu se bude nově po dohodě s jednotlivými kluby akce konat v měsíci listopadu – letos tak Týden hokeje připadá na 23.–29. 11. 2020. Kluby, které nesplnily v tomto roce podmínky pro zapojení se do projektu mohou podat přihlášku opět na začátku následující sezony, tj. v červnu 2021.

Český hokej tak doufá, že i následující čtyřletý cyklus bude minimálně stejně tak úspěšný jako ten předchozí. „V posledních letech se nám díky rozvojovým projektům Českého hokeje, mezi které patří i projekt Pojď hrát hokeje, daří zvyšovat počty nově registrovaných dětí i samotných klubů, které se dlouhodobě věnují mládeži. To je absolutním základem proto, abychom mohli zkvalitnit výchovu v našem mládežnickém hokeji. Pevně věřím, že tento pozitivní trend zachováme i do dalšího čtyřletého období,“ přeje si Slavomír Lener, manažer pro rozvoj ledního hokeje.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“