Desetiletí hokejisté si zahrají turnaje pod otevřeným nebem

Desetiletí hokejisté si zahrají turnaje pod otevřeným nebem

Popularita hokeje pod širým nebem opět roste a Český hokej chce nabídnout dětem zajímavou příležitost zahrát si jako za starých časů. Hráči a hráčky 5. tříd budou moci poznat, jak se hrál hokej za časů jejich prarodičů. Pod názvem „Mini Winter Cup – Memoriál Tamira Wintersteina“ uspořádá Český hokej pro hráče ročníku 2011 seriál turnajů v minihokeji pod otevřeným nebem. Malí hokejisté v nich dostanou příležitost vyzkoušet si prostředí, v němž začínali slavní předchůdci a zahrát si podle modelu zámořských Winter Classic.

Banner

Základní kola „Mini Winter Cupu – Memoriálu Tamira Wintersteina“ proběhnou v závěru prosince 2021 na venkovních kluzištích v Bruntále, na Dobříši, v Povrlech a Žamberku, dvoudenní finálový turnaj se uskuteční za účasti osmi nejlepších celků v lednu 2022 na střeše Galerie Harfa v Praze. Pohár je určen pro klubová mužstva složená z chlapců a dívek, hrát se bude podle pravidel minihokeje na 2x15 minut, přičemž turnaje bude doprovázet zajímavý zábavný program.

„Dětem tak chceme nabídnout spoustu hokejové zábavy a posílit jejich vztah ke sportu, kterému se věnují,“ uvedl v této souvislosti manažer sportovního oddělení Českého hokeje Lukáš Jankovič. „Věříme, že nám k tomu pomůže i atraktivní venkovní prostředí, z něhož vyrůstají naše hokejové tradice a s nímž se dosud setkávaly pouze výjimečně. V zámoří i doma stále populárnějším zápasům pod otevřeným nebem se chceme přiblížit rovněž bohatým zábavným programem, který bude každý z turnajů doprovázet.“

Turnaj je určen výhradně pro hráče z jednoho klubu (na základě platné registrace), nikoliv pro tzv. selecty. Pokud se rozhodne váš klub některého z turnajů zúčastnit a vyslat na něj svůj tým 5. tříd (ročník 2011), je třeba se přihlásit zasláním vyplněné přihlášky (ke stažení zde) na adresu slavickova@czehockey.cz. Přihlášky je třeba zasílat nejpozději do 24. 11. 2021. Jeden klub se může přihlásit jen do jednoho turnaje základního kola a přijato bude vždy prvních 8 týmů podle termínu a času doručení přihlášky. Detailní informace k turnaji naleznete zde, případně se obracejte na odpovědnou osobu za organizaci turnaje, paní Terezu Slavíčkovou (tel: 737 822 386, email: slavickova@czehockey.cz).

Základní kola

  • 28. 12. 2021 Bruntál, Staroměstská 1544/4, Bruntál 1.
  • 29. 12. 2021 Žamberk, Nádražní 40, Žamberk.
  • 29. 12. 2021 Dobříš, V Lipkách, Dobříš.
  • 30. 12 .2021 Povrly, U Stadionu 33, Povrly.

Finálový turnaj

  • 15. – 16. 1. 2022 Galerie Harfa, Českomoravská 2420/15a, Praha 9.

Citáty

phpPaAR8p
Peter Forsberg

Švédská legenda a člen Triple Gold Clubu

„Rodiče! Užívejte si to, dělejte vše pro dítě. Držte je u více sportů. Nestresujte je.“