Týden hokeje v Břeclavi

Týden hokeje v Břeclavi

V sobotu 27. 1. 2018 od 10:00 se opět otevřel zimní stadion v Břeclavi všem capartům a jejich rodičům, kteří si chtěli přijít vyzkoušet, jaké je to být hokejistou. Celkem klub přivítal na 35 nově příchozích, kteří si užili krásné sobotní dopoledne.

Banner

Po registraci měly děti možnost si vyzkoušet prostory nově zrekonstruované rozcvičovny, včetně zbrusu nové tréninkové plochy určené ke střelbě. Následovala prezentace, kde byl představen lední hokej a také všichni získali podrobné informace o břeclavském klubu.

Poté všichni mohli zhlédnout ukázku tréninku našich Lvíčat kategorie 2. tříd a podívat se, jak vypadá minihokejové utkání. Rodiče i malí zájemci o lední hokej viděli, co všechno se dá během dvou či tří let na ledové ploše naučit.

Po rozloučení druháků se již všichni mohli sami vrhnout na ledovou plochu. Na ploše byly děti postupně rozděleny do několika skupin podle jejich dovednosti na bruslích. Ti, co již měli základy za sebou, se spolu s trenéry a jejich pomocníky z řad dorostenců účastnili několika stanovišť, kde si zahráli spousty her. Vyzkoušeli si hry s balonky, tenisáky, puky a kužely a několik honiček. Ti, co stáli na ledě vůbec poprvé, se za pomoci trenérů, asistentů a malých hrazdiček a kuželů učili vůbec prvním krůčkům. Po hodině se již všichni byli schopni sami na ledě pohybovat.

Na závěr proběhlo velké společné focení, které bylo krásným závěrem za touto akcí. Všichni odcházeli ze stadionu spokojeni a s příslibem, že začnou v nejbližší době navštěvovat stadion častěji.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Břeclavi najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“