Týden hokeje ve Velkých Popovicích

Týden hokeje ve Velkých Popovicích

V rámci projektu Pojď hrát hokej proběhla rovněž náborová akce ve Velkých Popovicích. Akce se konala v neděli 28. 1. 2018 odpoledne na místním zimním stadionu. Od 15:00 probíhala registrace zájemců o tuto akci, kteří byli řádně seznámeni s programem a dalším průběhem, dostali potřebné informace a prezenční materiály.

Banner

Odkazy a kvalitně vytvořená navigace je již dále dle potřeby směrovala k určeným místům. Přesto byl k dispozici ochotný personál s čímkoli poradit. Personál byl dobře rozpoznatelný dle projektového oblečení. Od 15.20 probíhala prezentace rodičům na velkoplošné obrazovce.

Rodiče se seznámili nejen s projektem Pojď hrát hokej jako takovým, ale i se zapojením oddílu Velkých Popovic do projektu a jeho vizí, koncepcí a organizací. Dostali dostatek informací, co dělat, pokud se rozhodnou dát své dítě na lední hokej. Kromě prezentace zhlédli několik videí a upoutávek. Rodiče dostali instrukce ohledně výstroje a výzbroje malého hokejisty, jak je jeho tělo chráněno, jak ho obléknout a že se rozhodně nemusí bát o jeho zdraví. Na závěr dostali kontakty na místní hokejový oddíl, kdy jsou vyhrazeny tréninkové časy pro nejmenší účastníky a jakým způsobem probíhají tréninkové jednotky.

Paralelně s prezentací pro rodiče probíhaly aktivity a různá zábavná cvičení pro jejich děti. Děti si vyzkoušely na různých stanovištích některé hokejové dovednosti jako vedení kotouče (tenisáku) mezi kužely, střelbu na branku, držení rovnováhy na balančních nestabilních plochách (BOSU) a obecná cvičení jako obratnostní dráhy, slalomy, překážkové a opičí dráhy.

A hurá na led!

V 16.00 začala tréninková jednotka na ledě pod vedením zkušených trenérů. Zábavnou formou her na broučky, na pejska atd. děti zjistily, že led není něco, čeho by se měly obávat. Zkusily si vstávání z ledu, aby věděly, co dělat, když upadnou. Potom byly rozděleny podle zvířátek – pejskové, kočičky, ptáčkové, rybičky na 4 skupinky a na jednotlivých stanovištích si mohly vyzkoušet hokejové dovednosti. Kdo si netroufl na jednotlivá cvičení na stanovištích nebo stál na bruslích úplně poprvé, měl možnost dělat své první hokejové krůčky ve vyhrazené zóně i s podporou rodičů.

Na závěr si děti, trenéři i hráči udělali společnou fotku. Objevili se i maskoti popovických Kozlů. Všichni si zakřičeli a zaklepali hokejkami na rozloučenou. S úsměvem na rtech, radostí v očích a plny zážitků pak děti velmi nerady ledovou plochu pomalu opouštěly.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Velkých Popovicích najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“