Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

V rámci Týdne hokeje se v sobotu 23. 9. 2017 již po druhé v tomto kalendářním roce konala v klubu TJ HC Jablonec akce Týden hokeje.

Banner

První příchozí se na stadionu objevovali již před začátkem akce. Kluboví starší žáci je vítali před zimním stadionem, kde jim předávali program akce a navigovali je směrem k registraci. Tam už na ně čekali další chlapci z žáků a posílali je dovnitř registrační zóny, kde jim veškeré informace podávaly pověřené asistentky.

Po absolvování příslušných formalit odcházeli rodiče s jejich ratolestmi s dárkovým balíčkem a dresem do šatny. Zde jim byl poskytnut prostor pro uložení vybavení tak, aby se všichni cítili komfortně. Než odstartovala další část programu, měli účastníci možnost zkrátit si čas na tribuně při tréninku přípravky klubu.

Celkem registrace trvala zhruba 20-30 minut. Součástí programu byla oficiální prezentace projektu Pojď hrát hokej, doplněná o námi vytvořené video z tréninkového dění v klubu. Velcí a malí účastníci byli odesláni na tribunu, kde byla připravená komentovaná ukázka minihokeje ročníku 2010 a 2011. Díky ní měli rodiče, ale i jejich děti možnost nahlédnout pravidlům a dalším věcem, které k hokeji patří v přímém přenosu.

Zábavná stanoviště pro všechny

Hřiště bylo rozděleno na pět sektorů, kde ve středním pásmu byly podpůrné pomůcky pro úplné nováčky na ledě. Jednalo se o tzv. aktivní bezpečnou zónu. Zde byl také prostor pro všechny ty, kteří si zatím nevěřili na připravené aktivity. I tady však byl pro děti připraven program, o který se postarali dva trenéři a dva starší žáci. Všemu mohli být nápomocni i samotní rodiče.

Ostatní dvě třetiny byly rozděleny na půlku. Při vstupu na ledovou plochu byly nejdříve děti seznámeny s bezpečností a dále jim bylo ukázáno, jak vstávat z ledu. Na prvním stanovišti se odehrávala hra na Mrazíka, honěná a chyťte trenéra. Na druhém stanovišti byla opičí jednoduchá dráha se slalomem, podjetím překážky, přeskočením trámků a následným vhozením kloboučku do vymezeného prostoru. Na třetím stanovišti byly vytvořeny z pneumatik 2 komínky a na vymezeném prostoru byly rozhozeny míčky.

Děti zde musely sbírat míčky z ledu a poté je vhazovat do komínků. Poslední stanoviště bylo s hokejkou a puky, kdy všichni zúčastnění měli možnost střel i nájezdů na brankáře místního A-týmu. Stanoviště se točila po deseti minutách na povel hlavního trenéra, který opět celou akci pomocí mikrofonu komentoval. Hlavní trenér se snažil do děje na ledě vtáhnout jak děti pomocí otázek, tak i rodiče.

Celkem se akce, která trvala přibližně 2,5 až 3 hodiny, zúčastnilo 32 dětí, dvě asistentky u registrace, devět trenérů, deset starších žáků, dva fotografové a dva pomocníci u mixážního pultu.

Kompletní fotogalerii z týdne hokeje v Jablonci nad Nisou najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“