Týden hokeje v Telči

Týden hokeje v Telči

Na zimním stadionu Telč se dne 20. září 2018 od 17 hodin konala v rámci projektu „Pojď hrát hokej“ již počtvrté akce Týden hokeje. Akci pořádal oddíl ledního hokeje telčského sportovního klubu SK Telč, z.s.

Banner

Na akci přišel opět velký počet nových zájemců o tento sport, navíc dorazily i čtyři děti, které byly zaregistrovány již při minulých akcích. Na ledě tak bylo 39 malých hokejistů. Po zaregistrování dětí rodiči dostalo každé dítě drobné dárky – reprezentační dres, odznáček akce, samolepky, hokejové kartičky a krekry POM-BÄR. Některým dětem rodiče napsali na záda dresů do připravených okének jména, od prvních krůčku tak měly svůj "vlastní" dres.

Po krátké prezentaci ledního hokeje, jeho přínosu pro děti a podpoře tohoto sportu jak ze strany Českého hokeje, tak i SK Telč, z.s., vyrazilo téměř čtyřicet malých „reprezentantů“ do akce. Nejprve je čekala „suchá příprava“, kdy si mohli na oranžovém hřišti vedle zimního stadionu vyzkoušet dovednostní činnosti mimo ledovou plochu a rozcvičení před výkonem na ledě. Po zhruba tři čtvrtě hodině se děti přesunuly do prostoru přezouvání do bruslí a od 18 hodin mohlo 39 malých reprezentantů vyrazit na led.

Na ledě na ně čekalo spousta zábavy. Ty nejmenší děti získávaly první zkušenosti s ledem za pomoci hrazdiček a jiných pomůcek. Pro zdatnější bruslaře připravili trenéři různé překážkové dráhy s plněním lehkých úkolů. Ještě zdatnější malí hokejisté si mohli zastřílet a dát své první góly. S některými náš zkušený moderátor udělal i první „reprezentační“ interview.

Po asi hodinovém programu se děti společně vyfotily a společným zvoláním „Pojď hrát hokej“ odešly nové zážitky vstřebat do tepla svých domovů.

Všem dětem, rodičům a zejména lidem, kteří se podíleli na přípravě a zdárném průběhu této akce, patří velké poděkování.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Telči najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“