Týden hokeje v Břeclavi

Týden hokeje v Břeclavi

Už se stalo tradicí, že poslední lednová sobota patří v Břeclavi těm nejmenším zájemcům o lední hokej. A také tentokrát byli trenéři velice spokojení. Cestu do FOSFA ARENY si v sobotu 20. ledna 2020 našlo 32 nově příchozích dětí. "Pořádáme bruslení školek, takže je vidět, že to děti baví a proto je rodiče přivedli i tentokrát. Díky tomuto programu už většina uměla bruslit, a proto si děti na ledě zahrály řadu her," řekl Michal Martinčík, mladý hráč A mužstva týmu Břeclavi.

Banner

Dopoledne pro malé nedočkavce však nejdřív začalo tradiční registrací, při které obdrželi dárky. Největší radost udělal červený nebo bílý dres se znakem Českého hokeje, na který si mohli napsat své jméno.

Ti, co už se těšili z dárků a měli za sebou vyplňování údajů, se po skupinkách vydali na obhlídku rozcvičovny a zázemí šaten.

V prezentaci, která je určená hlavně pro rodiče, bylo řečeno vše důležité o fungování klubu. Tou dobou probíhal na ledě ukázkový trénink 3. a 4. tříd, takže všichni mohli zhlédnout, kolik už se toho kluci a holky naučili.

Program na ledě byl plný zábavných her. Asi nejvíc se dětem líbil bazén postavený z nových měkkých mantinelů.

"Některé děti byly odvážnější více, některé méně. Taky přišel jeden kluk a říkal, že by chtěl hrát hokej, ovšem ne za Břeclav, ale v NHL," dodal ještě tuhle hlášku mladého sportovce břeclavský gólman Michal Martinčík.

Na konci akce proběhlo tradiční společné focení, a tak budou mít všichni památku na tento den plný radosti na ledě.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Břeclavi najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“