Týden hokeje ve Slaném

Týden hokeje ve Slaném

Slánský hokej patří již tradičně k pořadatelům celorepublikové náborové akce Pojď hrát hokej, která probíhá ve spolupráci s Českým hokejem v rámci projektu Týden hokeje.

Banner

Více než tři desítky dětí přišly ve středu 22. 1. 2020 okusit lední hokej ve Slaném. Pod taktovkou zkušených trenérů si mohli všichni zájemci formou her a zábavy vyzkoušet své první kroky na ledě a seznámit se s hokejovými začátky. Pomocnou ruku podali a při akci pomáhali i současní hráči mládežnických týmů slánského hokejového klubu, zejména z řad starších žáků. Ani na letošní lednové akci na ledě nechyběl čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana, v současnosti trenér slánské mládeže, Martin Procházka.

Rodiče se dozvěděli, proč je sport a pohyb důležitý pro zdravý vývoj dětí. Co přináší stát se hokejistou a s jakými nároky je tento jeden z nejoblíbenějších českých sportů spojen. Seznámili se s organizací slánského hokeje a přípravou tréninkových procesů dětí a mládeže v klubu. Dozvěděli se také, jaké výhody jsou v současnosti novým malým hokejistům vytvářeny a umožněny. Zejména zapůjčení kompletní hokejové výstroje pro nové členy klubu je pro rodiče i hráče lákavým příspěvkem a výrazně přispívá k nárůstu členské základny ledního hokeje v posledních letech.

Spokojenost, radost a úsměvy na tvářích účastníků, které byly vidět na slánském ledě ze všech stran, jsou hlavním poděkováním těm, kteří akci připravují a podílejí se na jejím bezproblémovém průběhu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slaném najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“