Týden hokeje ve Vlašimi

Týden hokeje ve Vlašimi

Ve Vlašimi byla k vidění již desátá náborová akce Týden hokeje, kterou ve spolupráci s Českým hokejem pořádají Rytíři.

Banner

HC Rytíři Vlašim ve spolupráci s Českým hokejem uspořádali nábor malých hokejistů ve věku 4-8 let. Ten se uskutečnil v pondělí 24. ledna 2022 na zimním stadionu ve Vlašimi a byl součástí akce „Týden hokeje“. Jednalo se již o desátý nábor ve Vlašimi (minulý ročník musel kvůli restrikcím proběhnout pouze online formou) organizovaný Českým hokejem v rámci projektu „Pojď hrát hokej“. Na vlašimský zimní stadion si přišlo vyzkoušet hokej necelých dvacet nových dětí. Což není tolik, jako na předchozích náborech, ale i tak jsme rádi za každého nového hokejistu.

Po přivítání a předání dárků proběhlo zaregistrování ve vestibulu haly a následně děti odešly do kabin, aby se převlékly. Poté už je čekala ledová plocha, kde si děti převzali trenéři mládeže Rytířů. Ti malým hokejistům ukázali, jak tréninky probíhají. Děti si vyzkoušely základy bruslení, kdy ty, které potřebovaly, mohly bruslit s pomocnými hrazdičkami a ty, které to zvládly, mohly bruslit i bez ní.

Během celého tréninku byli na ledě přítomni i hráči 1. a 2. třídy, kteří už minimálně rok trénují a v jedné třetině předváděli ukázku svého tréninku. Rodiče i děti se tak mohli podívat, jaké pokroky hokejisté za rok tréninku udělají a co vše na bruslích zvládnou.

Když tréninková jednotka skončila, všichni se odebrali opět do šaten. Šéftrenér vlašimské mládeže Karel Křížek poskytl rodičům informace ohledně tréninků a děti tak mohou hned tento týden přijít na další trénink, kdy je hodina ledu určena právě přípravce.

Věříme, že si všichni připravený program velmi užili a těšíme se na setkání s nimi na dalších trénincích.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vlašimi najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“