Týden hokeje ve Šternberku

Týden hokeje ve Šternberku

V pátek od 16:30 do 19:00 hodin se na našem ledě proháněly děti, a to jak děvčata, tak i chlapci ve věku od 2,5 do 8 let. Dítka spolu s doprovodem rodičů využila již tradiční příležitost seznámit se s hokejem a bruslením. Možná se zde do projektu Pojď hrát hokej zapojili budoucí šikovní hráči a hvězdy jako David Krejčí nebo Petr Vrána. Jak dobře víme, první krok a zážitek bývají mnohdy stěžejní.

Banner

V pátek 24. ledna se HC TJ Šternberk zapojil do již tradiční akce Pojď hrát hokej, která je určena pro ty nejmenší z nás. Zatímco rodiče fungovali buď jako servisní doprovod nebo fanoušci, děti od 2,5 roku do osmi let hrály aktivní roli v koncepci krásného odpoledne, které bylo nově rozděleno tématicky do 4 částí – na tři třetiny a prodloužení. V každé přestávce mohly děti po signálu "Give me Five" vystřídat, nebo odejít, nicméně s velkou radostí všechny děti vydržely až do prodloužení. Takto nám prvním buly odstartovala již tradiční náborová akce Týden hokeje.

"Hokej je ve Šternberku již dlouhá léta, přesněji byl založen 13. prosince 1933 skupinou nadšenců a tradice je obrovská. Vždyť tu hrával i David Krejčí nebo Petr Vrána. Jsem moc rád, že malé děti i rodiče dorazili na zimák," říká hlavní trenér šternberských mládežníků David Trunda a Pavel Škurka (trenér mládeže) dodává: "Je důležité, aby si děti našly něco, co je bude dlouhodobě bavit, čím budou trávit volný čas a kde se budou pohybovat, soutěžit a také se usmívat. Přejeme si společně, aby je dnešní odpoledne nadchlo. Věříme, že to bude hokej a náš trénink v pondělí, kam se nám děti opět vrátí. Chtěli bychom poděkovat také maminkám a tatínkům, kteří se podobných akcí, jako je Týden hokeje, účastní."

Trenér HC TJ Šternberk Pavel Škurka přidal s úsměvem i další postřehy. "Děti si nejvíce oblíbily sbírání oříšků pro veverku. Vyzkoušely si i další hokejové srandičky, včetně střelby na branku a trestného střílení, což bývá velká zábava. To, že byly děti na ledě téměř dvě hodiny s radostí a energií, je prostě parádní."

Po odpolední registraci se 26 dětí v nových dresech národního týmu rozdělilo do bílé a červené skupiny a každému z nich se pak na ledě věnovali naši trenéři a také naši mladí hokejisté včetně brankářky a brankáře. To byla pro malé hokejisty velká atrakce.

Ve Šternberku se tato akce ve spolupráci s Českým hokejem konala již popáté. "Je strašně důležité, aby rodiče v první fázi, a nejen v ní, své děti vedli ke sportu a pozitivně je podporovali. Děti to také musí bavit, musí mít drive, úsměv a energii. Pak věřím, že si hokej i prosadí," usmíval se David Trunda. "Ještě bych moc rád vyslovil jedno osobní přání. V současné době není bohužel, alespoň dle mého názoru, podpora našeho města taková, jakou by si hokej ve Šternberku zasloužil. Hokej není pouze profesionální sport, je to i podpora malých sportovců a především sportovní možnost pro všechny v našem regionu, kteří bruslit chtějí. Nicméně stále věřím, možná i trošku naivně, že se nám snad společně podaří vymyslet dlouhodobě koncepční spolupráci," dodal Trunda.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Šternberku najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“