Týden hokeje v Říčanech

Týden hokeje v Říčanech

Po dlouhé pauze zaviněné pandemií se v MERKUR ICE ARENĚ opět konala akce Pojď hrát hokej v rámci celonárodního Týdne hokeje. Ve spolupráci s hokejovým klubem HC Říčany se tak uskutečnila náborová akce, která ukázala dětem i jejich rodičům, jak lední hokej vypadá a co hokejový život obnáší. Na akci dorazilo 19 nových zájemců o tento sport.

Banner

Děti společně s rodiči prošli registračním systémem, kdy je přivítal trenér Jaromír Látal, který se v současné době v klubu stará o 5. hokejovou třídu. Bylo nutné vyplnit registrační formuláře. Potenciální mladí hokejisté v tu chvíli dostávali dárky v podobě dresů klubu, hokejové lahve na pití, klíčenky a propagačních materiálů o hokeji.

Vzhledem k tomu, že bylo v rámci propagační kampaně akce opět osloveno mnoho škol a školek, které zimní stadion pravidelně navštěvovaly v rámci výuky v době před pandemií, byla účast nečekaně veliká. Vzhledem k situaci po lockdownech, kdy se snížil zájem dětí o sport, až neočekávaná.

Pro děti bylo otevřeno několik kabin pro převlékání. V jedné z kabin, kam byly všechny děti a jejich rodiče následně pozvány, je přivítali pan trenér Jaromír Látal a Jan Látal, který současně trénuje 3. třídu, jeho asistenti a zástupce Klubu Bruslení Říčany. Zde následovala prezentace hokeje, metod trénování, názorná ukázka postupu oblékání hokejisty a nechyběla ani prezentace fungování klubu HC Merkur Říčany. Vše v letošním roce proběhlo ve zkrácené podobě tak, aby byla dodržena hygienická opatření.

Pak už se děti vydaly na ledovou plochu, kde je čekalo několik stanovišť. Trenéři dětem ukázali základy bruslení, držení hokejky, ukázku minihokeje a další dovednosti spojené s hokejem. Vše bylo prezentováno zábavnou formou tak, abychom děti zaujali a odnesly si z tohoto odpoledne hezké zážitky. Na ledě bylo s dětmi několik trenérů. Trenérům pomáhalo i několik žáků. Po dobu trvání akce byli trenéři k dispozici i rodičům, aby jim zodpověděli případné dotazy o fungování klubu a výuky hokeje jako takového. Chybět nemohla závěrečná týmová fotografie. Závěrem akce byly rodičům vysvětleny výhody týmového sportu, který děti učí soutěživosti, uplatnění v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti k týmu.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem účastníkům a věříme, že si všichni v Merkur aréně užili prima odpoledne, které jim pomohlo zvolit pro své dítě ten správný sport.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Říčanech najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “