Týden hokeje v Roudnici nad Labem

Týden hokeje v Roudnici nad Labem

Tak jako každý rok jsme se již poněkolikáté zúčastnili celorepublikové akce Týden hokeje, a to ve dne 23. září 2021.

Banner

Akce byla propagována předáním letáků ve školách a školkách. Bylo to často složité a neosobní, náš propagační tým se ale nevzdával a neotálel. Rozhodli jsme se propagovat náš klub i jiným způsobem, který se nám osvědčil v předchozích letech.

I proto máme za sebou další skvělý nábor, kterému předcházela v našem městě akce s názvem „Zažít Roudnici jinak“. Zde jsme se ukázali s hokejovým koutkem a ukázkou střelby na branku. Pro starší byla k dispozici balanční podložka na trénink rovnováhy a pro nejmenší byl připraven terč s klaunem a hra „nakrm klauna“. Připravené atrakce měly spíše opačný efekt – ty pro nejmenší využívali spíše ti nejstarší.

V rámci náboru na našem zimním stadionu v Roudnici nad Labem jsme připravili velmi podobný program doplněný o prezentaci, které se zúčastnili rodiče našich dětiček z náboru. Děti se zatím zúčastnily připraveného programu mimo led. Připravena pro ně byla střelnice, slalom, žíněnka na kotouly či balanční podložka. Vše probíhalo za asistence našich trenérů. Nadšení dětí bylo neskutečné. Náboru se zúčastnilo 28 dětí, které nastoupily na led s chutí a radostí.

Některé bez hrazdiček, některé s nimi. Našly se i takové děti, které během chvilky zmiňovanou hrazdičku odhodily a začaly jezdit bez ní. Zde nadšení přecházelo i na rodiče, kteří nevěřili tomu, že by jejich ratolesti hned tak rychle začaly věřit svým nožičkám. Ledová plocha byla rozdělena na tři stanoviště. Na ukázku minihokeje hráčů ročníků 2012 až 2015, kteří navštěvují naši 2. až 4. třídu. Potom na část pro děti s hrazdičkou, které stály na bruslích poprvé, a na poslední třetinu pro děti bez hrazdiček, kde probíhala škola hrou pro děti, co už na bruslích něco uměly.

Nadšení rezonuje jak v našem skvělém realizačním týmu, tak i, doufejme, v dětech a jejich rodičích. Za důkaz nadšení dětí a některých rodičů považujeme i to, že chtěli najít volné místo v kabině HŠB a ponechat si na něm věci a výstroj. Nyní po náboru je v naší kabině HŠB obsazených 22 míst. Doufejme, že další budou jen a jen přibývat.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Roudnici nad Labem najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“