Týden hokeje v Karviné

Týden hokeje v Karviné

Ve čtvrtek 25. 1. proběhla na zimním stadionu v Karviné akce Týden hokeje, kterou pořádal Český svaz ledního hokeje ve spolupráci s dalšími více než 140 kluby po celé České republice. Klub HC Býci Karviná nezůstal pozadu a akci pořádal již potřetí.

Banner

V 16.00 hodin se pomalu začaly objevovat skupinky rodičů s dětmi, které zamířily přímo k registračním stolkům. Hokejový dres i další dárkové drobnosti dětem udělaly velkou radost a všechny se ochotně pustily do vepisování jména na dres. Chvíle čekání u registrace si děti krátily hraním s hokejkami a tenisovými míčky v areálu zimního stadionu. Následná prezentace v klubovně byla stručná, informativní a hodnotná.

Mezitím dostaly děti mini občerstvení a pak následovala ukázka „suché přípravy“. Menší rozcvička, práce s hokejkou a střelba na bránu děti připravila na pozdější dovádění na ledě. Poté už se děti v doprovodu rodičů přesunuly do šaten, obuly brusle a nasadily helmu. Děti, které brusle nebo helmy neměly, si je zdarma vypůjčily. Z šatny si je odvedli trenéři, kteří děti vzali na led.

Některé z dětí trenéři znali z právě probíhajících Bruslení mateřských škol, které klub pravidelně organizuje. Trenéři přistoupili k herním prvkům na ledě, následoval ukázkový trénink přípravky – minihokej. Posléze dostaly děti k dispozici molitanové pomůcky, židličky, hokejky a míčky. Dětí, které stály na ledě poprvé, se ujala profesionální trenérka klubu.

Z reakcí rodičů pořadatelé usoudili, že se jim akce líbila. Zaujala je nabídka Bruslení mateřských škol a hokejová přípravka. Akce se nakonec zúčastnilo 104 dětí, z toho úplně nových 63 zájemců o lední hokej.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Karviné najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."