Slávistické tréninkové centrum pro malé hokejisty boduje! Na děti dohlíží i hráči A-týmu

Zázemí slávistického stadionu v Edenu skrývá jedno místo, o kterém jen tak někdo neví. Díky nadšení a tvrdé práci se především malí slávisté mohou těšit z nového tréninkového centra, které se nachází pod tribunou na stání.

Banner

A nejedná se o nějakou malou tělocvičnu na rozehřátí před zápasem. Nové tréninkové centrum nabízí nespočet možností. Od posilovny, přes střelbu na branku, až třeba po ping pong či šipky. Na téměř 400 m2 se toho vejde opravdu dost. „Je to tady hodně dobrý, jsem rád, že to tu předělali,“ pochvaluje si například Ondřej Pavlíček, jeden z mládežnických hráčů Slavie.

Právě pro mladé slávisty je tento prostor především určen. Děti zde mohou trávit čas mezi školou a tréninky, zároveň si zde mohou udělat i domácí úkoly. Právě k tomu je určena studovna, která je součástí centra.

„Děti sem většinou chodí po tréninku, ale stává se i to, že nemají trénink a jdou sem přímo ze školy zahrát si ping pong nebo jinou hru. Někdo si tu zase dělá mezi školou a tréninkem úkoly.“

Antonín Růžička, obránce Slavie a „pan vychovatel" v tréninkovém centru

To funguje především jako odpolední družina pro malé slávisty a je otevřeno každý všední den od 13.00 do 17.00. Vždy je zde navíc přítomen i pedagogický dohled. Dohled nad malými hokejisty čas od času drží i Antonín Růžička, obránce A-týmu Slavie. „Užívám si to. Sám jsem se sem nabídl a zatím musím říct, že mě to baví,“ svěřuje se „pan družinář“.

A zájem o slávistické centrum je obrovský, denně sem dorazí okolo sta dětí! „Mně se to tu moc líbí. Je super, že tu můžeme střílet na branku, hrát ping pong, basketbal, posilovat,“ pochvalují si nejenom malí slávisté, ale i jejich rodiče.


další články

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“