Týden hokeje v Kometě Brno

Týden hokeje v Kometě Brno

Dohromady na 136 stadionech po celém Česku se v termínu od 23. do 29. ledna se koná druhý ročník Týdne hokeje, během nějž si mnoho dětí může vyzkoušet svoje první krůčky na ledě a zároveň si zkusit, jaké to je být hokejistou. Nejinak tomu bylo i v domovském stánku brněnské Komety, která tuto akci pořádala v pondělí. Takřka stovka účastníků se v DRFG Areně dobře pobavila, zasportovala si a vyzkoušela si populární kolektivní sportovní odvětví.

Banner

Pro děti byl na všech 136 stadionech připraven bohatý program na ledě i mimo něj. U registrace obdržely děti drobné dárečky od Komety a Českého svazu ledního hokeje. Mimo jiné i reprezentační dres. Poté se šlo na věc. Děti si vyzkoušely své první krůčky na ledě. Pro rodiče byla připravena krátká prezentace o klubu HC Kometa Brno a o akci Týden hokeje. Děti si následně mohly prohlédnout hokejovou výstroj a především si užily spoustu zábavy. To vše pod taktovkou zkušených trenérů brněnské Komety.

Pondělní akci si nenechal ujít ani útočník Komety Vojtěch Němec, který s sebou přivedl malého syna. „Je podruhé na ledě, tak uvidíme, jak mu to půjde. Já doufám, že ano," přál si.

Děti byly rozděleny do dvou skupin, první tvořili úplní začátečníci. Tato skupina absolvovala tréninkovou jednotku pod vedením tří kvalifikovaných lektorek bruslení. Druhou skupinu tvořily děti, které již uměly bruslit bez pomoci. Následně byly rozděleny do čtyř skupin a postupně absolvovaly čtyři stanoviště zaměřené na různé činnosti. Na každé stanoviště dohlíželi dva trenéři, celou akci řídil hlavní trenér komeťácké přípravky a bývalý výborný hokejista Milan Navrátil.

Na závěr všichni přítomní zhlédli ukázku minihokeje a společně se vyfotili. O tom, že se akce líbila, svědčil i závěrečný potlesk rodičů. Mnoha dětem se z ledu vůbec nechtělo odejít. Nechejme se tedy překvapit, kolik z nich se nakonec stane hokejistou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kometě Brno naleznete zde.


Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“