Týden hokeje u Ledních medvědů Pelhřimov

Týden hokeje u Ledních medvědů Pelhřimov

V pondělí 23. ledna 2017 od 16.00 se na pelhřimovském zimním stadionu konala akce Českého svazu ledního hokeje „Pojď hrát hokej“ v rámci Týdne hokeje. Na zimní stadion nakonec dorazilo okolo šedesáti malých zájemců.

Banner

Celá akce nejprve začala krátkou prezentací Radka Procházky, předsedy klubu, Jana Dvořáka, šéftrenéra mládeže, a Richarda Adama, trenéra první a druhé třídy. Zatímco rodiče byli ve Sporthotelu seznamováni s chodem klubu Ledních Medvědů a programem celé akce, trenéři se starali o děti.

Trenéři nejprve děti na ledě přivítali a po krátkém rozbruslení, které mělo ukázat, jak na tom děti jsou, byli účastníci rozděleni do 5 skupin. Cvičení probíhala formou her a zábavy – pouze uprostřed děti tlačily překážky a hrazdy za pomocí rodičů a trenérů.

Děti si vyzkoušely střelbu na bránu, závodily o míčky anebo se za pomocí hrazdy a doprovodu rodičů vůbec poprvé sklouzly po ledě.

Celkem si hokej v Pelhřimově přišlo vyzkoušet 52 dětí ve věku od čtyř do osmi let, ale zároveň zimní stadion navštívily i děti starší, takže se celkem po ledě prohánělo kolem šedesáti bruslařů. Když si děti vyzkoušely všechna stanoviště, byly na led vhozeny bonbóny a balónky. Celá akce se nesla v přátelské atmosféře. Na ledě s dětmi bruslili trenéři mládeže (8 trenérů) a starší žáci, kteří byli k dispozici rodičům, když oblékali své děti do výstroje.

Na závěr akce proběhlo společné focení a rozloučení s dětmi a jejich rodiči, kteří se formou videí, kde byla ukázku z ledu, tělocvičny a bazénu, a prezentací seznámili s důležitými informacemi o klubu i hokeji. Celou akci všichni zúčastnění hodnotili velice pozitivně.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Pelhřimov najdete zde.


Citáty

phpj1OsJZ
Michal Broš

mistr světa a čtyřnásobný český šampion

„Měl jsem období, kdy jsem do kabiny nechodil ani tak kvůli hokeji jako kvůli kamarádům.“