Týden hokeje v Nejdku

Týden hokeje v Nejdku

Dne 24. 1 2017 proběhla ve spolupráci s ČSLH na zimním stadionu v Nejdku náborová akce Týden hokeje.

Banner

V rámci přípravy na tuto událost hokejový klub Rebel Nejdek provádí dopolední zábavné cvičení s dětmi z MŠ a ZŠ na ledě. Při této příležitosti byla propagována akce Týden hokeje a dětem zde spolu se sladkou odměnou byly předány pozvánky na zimní stadion.

Děti ze základních škol v rozmezí 1 – 3 třídy byly osloveny v rámci hodin tělesné výchovy. Trenér s každou třídou provedl hodinu tělocviku plnou her a různých dovedností a následně seznámil všechny s pořádanou akcí a předal pozvánky. Všechny školy a školky byly ozdobeny plakáty a v rámci třídních schůzek byli osloveni také rodiče dětí.

Samotné akce se zúčastnil zástupce ČSLH. Na registraci se zapsalo celkem 12 dětí, což je v městečku jako je Nejdek dost solidní počet. Všechny tyto děti byly provedeny zimním stadionem a zástupci klubu je seznámili je s hokejovou výstrojí a výzbrojí a nakonec nastoupily na led.

Vzhledem k tomu, že se jednalo převážně o nebruslící děti, náplní této části dne bylo pouze seznámení s ledovou plochou a jednoduché hry. Po celou dobu náboru probíhaly současně na vyhrazených částech ledové plochy tréninky mužstev HC Rebel.

Tréninky byly modelovány tak, aby obsahovaly ukázky nácviku dovedností, zábavné hry na ledě a předvedení minihokeje.

Byl připraven i prostor mimo led, kde si zájemci vyzkoušeli vedení míčku mezi kužely, přihrávky na přesnost a střelbu na hokejovou branku.

Akce Týden hokeje pomohla posunout možnosti klubu nabrat další děti. V Nejdku se jistě budou chtít zúčastnit této akce i v dalších termínech. Nejbližší je v září letošního roku.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Nejdku najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“