Týden hokeje v Chocni

Týden hokeje v Chocni

Dne 23. 1. 2017 proběhla od 16.00 na zimním stadionu v Chocni akce Pojď hrát hokej, které se zúčastnilo celkem 37 dětí. Akce se zúčastnil i trenér Českého svazu ledního hokeje Oldřich Kališ.

Banner

Dětem a rodičům byly puštěny videoklipy „Pojď hrát hokej“, po kterých následovalo seznámení s programem akce. Proběhlo představení hokejového klubu a hokeje dle zaslaných propozic a také ukázka dětské hráčské a brankářské hokejové výstroje.

Na ledě bylo přítomno 7 trenérů doplněných o 7 hráčů mladších a starších žáků z klubu a 5 brankářů z dětských kategorií.

Děti byly rozděleny do několika skupin, ve kterých si vyzkoušely různé činnosti. V 1. skupině si děti vyzkoušely vedení kotouče, ve 2. skupině byly hry (baba a mrazík), ve 3. skupině technika bruslení (cibulky), ve 4. skupině nájezdy na brankáře s míčkem - menší děti házely na brankáře míčky rukou. Přičemž všichni účastníci si postupně prošli všechna stanoviště.

Ve středním pásmu byla samostatná skupina s hrazdičkami. Poté se v krajních třetinách hrál hokej. Na závěr proběhlo společné fotografování. Malí hokejisté na ledě strávili 50 minut. Následovala ukázka tréninku 1. a 2. třídy, který rodiče s dětmi sledovali z tribuny, a ukázka byla doplněna komentářem. Celá akce skončila v 17.45.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chocni najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“