Snová sezona vynesla Davidu Kämpfovi NHL. Za vše vděčím mým rodičům, připomíná

Letošní sezona byla pro Davida Kämpfa přelomová. Chomutovský benjamínek udělal velký progres. V dresu Pirátů patřil ke klíčovým hráčům, poprvé si zahrál i za seniorský národní tým, v jehož barvách se mohl radovat i z premiérové branky. Výbornou sezonu nakonec korunoval tím, že podepsal nováčkovskou smlouvu s Chicagem Blackhawks. „Vděčím za to mým rodičům,“ děkuje David Kämpf.

Banner

Velký talent prokazoval zarputilý útočník již v mládeži a v podobném trendu pokračuje i v seniorském hokeji. Extraligu si poprvé zahrál už den před 18. narozeninami a od té doby jeho hvězda stále stoupá. „Pro mě je důležité, že se stále posouvám dopředu a nestagnuji na místě. Každý rok je lepší a lepší,“ vysvětluje.

Za to, že se z něj stal hokejista, vděčí především rodičům, kterým je odměnou, že mohli v uplynulé sezoně sledovat, jak jejich syn válí v dresu extraligového Chomutova a také národního týmu. „Když jsem byl malý, tak jsem o něčem podobném vůbec nepřemýšlel. Vůbec mě to tehdy nenapadlo, že bych si mohl takhle vysoko jednou zahrát. Až s postupem času, když jsem byl v mladším nebo starším dorostu, se to stalo mým snem,“ vzpomíná na své začátky. „Vděčím za to mým rodičům, kteří mě k hokeji přivedli a neskutečně mě podporují, podporovali a asi vždycky i budou.“

„Sice jsem často nadával, že musím do školy, ale za to, že mám maturitu, jsem teď strašně rád. Udělal jsem ji hlavně díky rodičům.“

David Kämpf, útočník Pirátů Chomutov

A kromě toho, že to dotáhl až ke smlouvě s týmem NHL, může být rodičům vděčný i za to, že má maturitu. „Hodně mě nutili do učení a hlavně díky nim jsem dodělal střední. Sice jsem často nadával, že musím do školy chodit, ale můžu jim jen poděkovat, že mě do toho donutili a maturitu jsem udělal. Jsem za ni strašně rád,“ raduje se chomutovský odchovanec a nabádá malé hokejisty, aby ve škole nezaháleli. Vzdělání je totiž minimálně stejně důležité jako samotný hokej.

Už i s maturitou tak může vyrazit zkusit štěstí do zámoří, kde by se v dresu Chicaga mohl utkat i se svým velkým kamarádem a bývalým spoluhráčem z Chomutova a juniorské reprezentace Ondřejem Kašem. „Býval to můj největší parťák v týmu. Nyní je v NHL v Anaheimu. Nahráli jsme toho spolu za Chomutov opravdu hodně. Doufám, že na tuto spolupráci někdy v budoucnu navážeme,“ přeje si.


Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "