Týden hokeje ve Valašském Meziříčí

Týden hokeje ve Valašském Meziříčí

Projekt Českého svazu ledního hokeje s názvem Pojď hrát hokej zamířil v pondělí 23. ledna 2017 také na zimní stadion do Valašského Meziříčí. Hned premiérová akce Týdne hokeje zde se podle prvních hodnocení organizátorů povedla. Dvě hodiny nabitého programu strávila pod střechou Bobří hráze více než šedesátka dětí společně se svými rodiči.

Banner

Mile překvapeni byli všichni trenéři, když se krátce po 16. hodině sešlo před ledovou plochou zimního stadionu přesně 63 dětí, pro které byla nachystána nejprve prohlídka zázemí klubu a atraktivní ukázka rolby. Mezitím, co děti zkoumaly hokejové zákulisí, byla rodičům představena prezentace, jež nastínila základní informace o klubu a také ukázala cestu, kterou mohou své ratolesti přivést k hokeji.

Jakmile byla „suchá" část programu ukončena, přišel čas na to nejdůležitější - obout brusle a hurá na led. Všichni malí účastníci byli rozděleni do šesti skupin na šesti stanovištích, které se každých deset minut měnily, aby každý malý hokejista mohl vyzkoušet všechny dovedností disciplíny.

Kromě osmi zkušených trenérů se osobně zhostili jednoho stanoviště i sami hokejisté druholigového A-týmu. A to Petr Dvořák, Zbyněk Žabčík a gólman Jan Čáp. „Bylo to příjemné zpestření na ledě. Myslím, že jsme si to všichni užili, já mám podobné akce moc rád", reagoval s nadšením nejmladší z této zkušené trojice Jan Čáp.

Po hodině strávené mezi mantinely přišlo na řadu ještě závěrečné focení. Jako vzpomínku na tuto akci si děti odnesly domů dres hokejové reprezentace a puk s logem Bobrů. „Osobně bych označil dnešní odpoledne v rámci projektu Pojď hrát hokej za úspěšné. Hokej si dnes přišlo vyzkoušet opravdu hodně dětí a já bych byl moc rád, kdyby se jim hokej zalíbil a chtěly by v našem klubu začít hrát," uzavřel s přáním šéftrenér mládeže Bobrů Miroslav Kubo.

Kompletní fotogalerii z pondělního Týdne hokeje ve Valašském Meziříčí naleznete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“