Zástupci z téměř 80 klubů se zúčastnili seminářů projektu Pojď hrát hokej

Zástupci z téměř 80 klubů se zúčastnili seminářů projektu Pojď hrát hokej

Koncem května proběhly v Praze, Olomouci a Jihlavě semináře projektu Pojď hrát hokej. Na nich se zástupci z celkem 76 klubů ze všech koutů republiky dozvěděli užitečné informace nejenom o projektu samotném, ale například i o tom, jak fungovat na sociálních sítích, jak spravovat webové stránky nebo jak se prezentovat vůči veřejnosti. Semináře byly určeny primárně pro sekretáře, manažery a trenéry z klubů, které organizují mládežnický hokej.

Banner

Na všechny zúčastněné čekal několikahodinový program sestávající z dvou hlavních bloků. Nejvíce zástupce klubů zajímala část věnovaná projektu Pojď hrát hokej, respektive Týdnu hokeje, což je náborová akce pořádaná kluby pod záštitou Českého svazu ledního hokeje.

Týden hokeje se doposud uskutečnil dvakrát (v září 2016 a lednu 2017) a setkal s velkým zájmem ze strany rodičů i dětí. Jen během lednového termínu se do akce zapojilo 136 klubů, které umožnily více než 6000 dětí, aby si na vlastní kůži vyzkoušeli lední hokej, a jejich rodičům, aby poznali co obnáší mít doma malého hokejistu.

Termíny Týdne hokeje v sezoně 2017/2018

Zářijový termín: 18. – 24. 9. 2017
Lednový termín: 22. – 28. 1. 2018

Účastníci si na seminářích vyslechli, jak Týden hokeje uspořádali zástupci vybraných klubů. V Praze přednášel Radek Hlavatý ze Slaného, v Jihlavě prezentoval aktivity znojemského klubu Miroslav Vybíral a v Olomouci sdělil Tomáš Melzer všem přítomným detaily z Týdne hokeje ve Zlíně.

Dalšími body na pětihodinovém programu bylo mj. seznámení s programem Výstroj pro nejmenší, jak získat příspěvek na první výstroj, jaké plány a cíle má projekt Pojď hrát hokej v nadcházející sezoně 2017/2018 nebo jak by se měl klub prezentovat na klubových webech, sociálních sítích a youtube kanálu a na co se dbát při každodenní marketingové činnosti v klubu. Celý seminář byl zakončen diskuzí s přednášejícími.

Na semináře si našlo cestu celkem 114 klubových zástupců ze 76 oddílů. "Všem moc děkujeme za účast. Věříme, že si kluboví sekretáři, manažeři či trenéři odnesli užitečné poznatky do své každodenní činnosti. V příští sezoně plánujeme tyto semináře zopakovat," uvedl manažer projektu Pojď hrát hokej Pavel Landa.  




Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "